Karaman'da İyi Tarım Uygulamaları Yaygınlaştırılacak

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 'İyi Tarım Uygulamalı' konulu toplantı düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan, Müdürlüğün konferans salonunda yaptığı konuşmada, tarımının bir ülkenin ekonominin temeli olduğunu söyledi.

Hızla artan dünya nüfusunun beslenmesinde tarımın öneminin giderek arttığını ifade eden Erkan, şunları kaydetti:

'2014 yılında Karaman il genelinde toplam 75 işletmeye, 12 bin 289 dekar alana mukabil 614 bin 486 lirayı İyi Tarım Uygulaması destekleme ödemesi yapılmıştır. 2015 yılında iyi tarım uygulaması yaparak sertifika alan üreticilerimizin 03.02.2016 tarihinden itibaren 17.03.2016 günü mesai bitimine kadar Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı oldukları İl/İlçe Müdürlüklerine gelerek İyi Tarım Uygulaması desteklemesi için başvurularını yapmaları gerekmektedir. Destekleme kapsamında meyve ve sebzede dekara 50 lira, örtü altı üretim alanlarında dekara 150 lira, süs bitkileri ve tıbbi aromatik bitkilerde ise dekara 100 lira destekleme ödemesi yapılacaktır.'

Toplantıda üreticilere, iyi tarım uygulamalarının tarla, bahçe ve tıbbi aromatik bitkilerindeki arazi faaliyetleri, sertifikasyon işlemleri ve aşamaları anlatıldı.
Kaynak: AA