Anadolu Reklamcılar Derneği'nden 'Dedemin Fişi' Filmine Tepki

Anadolu Reklamcılar Derneği Başkanı Muhittin Özdemir, Kayseri’yi ve Kayseri ürünlerini küçük düşürücü sahneler içerdiği gerekçesiyle 'Dedemin fişi' adlı filme tepki gösterdi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, sinemanın ve sanatçının bakış açısına, hayal gücüne her zaman saygılı olunması gerektiğine inandıklarını ancak sinemacının da bazı değerlere saygılı davranma oto kontrolünü, refleksini göstermesi gerektiğini belirtti.

Kayseri esnafının ticari zekası ve dürüst alışverişle özdeşleştiğini, bunun da dünyaca bilindiğini ifade eden Özdemir, marka şehir olan Kayseri'de mantı, pastırma ve sucuğun bin yılı aşkın bir süredir üretildiğini kaydetti.

Özdemir, filmde bu değerlere saygı gösterilmediğini savunarak, 'Tam aksine Kayserili'yi hilebaz, Kayseri'nin sembolleşmiş ürünlerinden sucuğu at etinden üretilmiş gibi göstermiştir. Konu, 'Herhangi bir şehir, ürün ya da marka hedef alınmadı, o karaktere özel bir durum, genelleme yapılamaz' argümanıyla geçiştirilemeyecek kadar önemlidir' değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu filmde haklı bir şekilde tepki çeken sahnelerin bir an önce çıkartılması ve başta yapımcı olmak üzere sorumluların özür dilemesini beklediklerini belirten Özdemir, 'Bu filmde ve bundan sonraki benzer durumlarda, markalarımızı korumak adına yasal tüm haklarımızı kullanabileceğimizi belirtiriz' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA