Muş Valisi Yavuz Açıklaması

'Muş gerçekten afet seviyesinde bir kış yaşadı'.

Vali Seddar Yavuz, bölgede afet düzeyinde bir kış yaşandığını söyledi.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi bulduğunu belirterek, 'Gönül ister ki aynı günde tüm köy yollarımızın yollarını açalım. Ancak hiçbir şekilde mümkün olmaz. Vatandaşlarımızı asla mağdur etmiyoruz' dedi.

Bütün ekiplerin sahada sürekli çalıştığını vurgulayan Yavuz, sadece İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerini değil bunun yanında diğer kamu ve kuruluşlara ait araçları da devreye soktuklarını ifade etti.

Yavuz, 'Belediye, İl Özel İdare, Karayolları ve Devlet Su İşleri yoğun bir mesai harcıyor. Dolaysıyla tüm kurumlara teşekkür ederiz' dedi.

Özellikle hasta vatandaşların hastanelere yetiştirilmesinde paletli ambulansların önemli yer edindiğini vurgulayan Yavuz, 'Bu sene uzun yıllar olmayan bir kar yağışı var. Tabi buna biz rahmet olarak bakıyoruz. Tabi ki zahmeti var ama zahmetsiz rahmet olmuyor. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın bu olumsuz hava koşullarına uygun şekilde yaşamlarını sürdürmelerini tavsiye ediyorum. Bu konuda gereken her türlü tedbiri alıyoruz' diye konuştu.
Kaynak: AA