Nevşehir'de Kedi Ve Kuşlara 'Sığınma Evi'

Nevşehir'in Avanos Belediyesi, sokak kedileri ve kuşlar için sığınma evleri yaptırdı.

Park ve Bahçeler Müdürü Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avanos Belediyesi olarak hayvanlarını koruyan ve hayatlarını kolaylaştıran bir anlayışla yola çıktıklarını belirtti.

Sokak köpekleri için bir süre önce barınak ve rehabilitasyon merkezi kurduklarını ifade eden Demircioğlu, 'Bu barınak bölgemizdeki en iyi şartlara sahip. Barınak ameliyathanesinde köpeklerin her türlü sağlık problemleri çözülüyor. Ayrıca kısırlaştırma operasyonlarını da yapıyoruz ve hastalıklara karşı kaşılıyoruz' dedi.

Demircioğlu, yapılan çalışmaların hayat kurtarma amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, 'Bunun yanı sıra sokak kedileri için de ilk etapta Kızılırmak kıyısındaki yeşil alanlara 80x80 santimetre ebatlarında 5 kedi sığınma evi ile 40x40 santimetre ebatlarında 5 kuş yuvası koyduk. Bu evlerde gerek belediye olarak biz gerekse hayvan severler kedileri besleyebilecek. 'Yaratılanı severim yaratandan ötürü' anlayışıyla her canlıyı koruyup gözetmeye özen gösteren bir belediyeyiz. Sokak hayvanları barınağımız, kedi ve kuş evlerimizle çocuklarımıza hayvan sevgisini de öğretmeye çalışıyoruz. Belediye olarak sokakta yaşayan hayvanların da rahat edebilecekleri bir şehir oluşturmaya çalışıyor ve bu kapsamda projeler üretiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: AA