AGC, 32. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 32. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

AGC'nin kuruluş yıldönümü kutlamasına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Türel, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak önemli projeler yürüttüklerini, 2016 yılında milyar liralık yatırımların yapımına başladıklarını söyledi. Yatırımları 'hizmet sağanağı' diye nitelendiren Türel, 7 müze çalışması yürütüldüğüne dikkati çekti. Gazetecilik mesleğinin önemine değinen Türel, kendisinin söz konusu mesleğin itibarını korumak için çalıştığını ifade etti. Türel, 'Gazetecilik, bu ülkeye ihanet edenlerin sığınacağı bir liman olamaz' dedi.

EXPO 2016 Antalya'nın yönetim kurulu üyesi de olan Türel, İstanbul Sultanahmet'teki patlamanın ardından EXPO 2016 Antalya'dan 9 ülkenin çekilme kararı aldığı yönündeki iddialara ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

'Bize resmi bir şey intikal etmedi, ben de yönetim kurulundayım. Şu ana kadar benim bilgim dahilinde iptal yok. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan salı günü Antalya'da EXPO alanında incelemelerde bulunmak üzere şehrimize teşrif edecekler. Uzunca bir inceleme süreci söz konusu olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın EXPO projesiyle ilgili güzel müjdeleri de olacak. EXPO projesi bir milli projedir. Bazı hadiseler ile ilgili tedirginlikler turizm sektöründe, tarım sektöründe maalesef söz konusu ama bu tedirginliklerin sizin dediğiniz noktadaki iptallere dönüşmesi, terörün değirmenine su taşımak demektir. Biz olağan yaşamı teröre paye vermemek adına mutlaka büyük bir kararlılıkla yürütmek zorundayız. Terörün amacı da zaten insanların günlük yaşamını olağan yaşamını olağanüstü bir durum yaratmak suretiyle değişmeye mecbur kılmaktır. Buna vesile olmak da terörün değirmenine su taşımaktır.'

AGC Başkanı Mevlüt Yeni de cemiyetin kuruluş yıl dönümü kutlamalarını geleneksel hale getireceklerini belirterek, gazeteciliğin itibarlı, önemli bir meslek olduğun kaydetti.

Konuşmaların ardından öğle yemeği verildi, hayatını kaybeden AGC üyesi gazeteciler için dua edildi.

Kaynak: AA