Muhabirleri Ziyaretinde 'Yeni Anayasaya' Vurgusu Yaptı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, el birliği ile Türkiye’nin yeni anayasasının yapılması gerektiğini belirterek, uzlaşma komisyonu üyelerinin meseleye samimiyetle yaklaşması gerektiğini söyledi.

Muhabirleri Ziyaretinde 'Yeni Anayasaya' Vurgusu Yaptı
MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Erkan Akçay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)’ni ziyaret etti. Vural, "Gazeteciler ve Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutukluluğuna ilişkin" sorulara şöyle yanıt verdi: “Bir an önce bu hukuki sürecin tutukluluk halinin kaldırılarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Anayasa Uzlaşma Komisyonunda yeni anayasaya ilişkin uzlaşma sağlanamazsa vekil transferi ile referanduma gidileceği yönündeki iddialara cevap veren Vural, “Kumpas hazırlamak doğru değil. Türkiye’nin anayasasını yapmamız gerekiyor. Samimi bir şekilde buna çalışmamız lazım. Bu tür kumpasla, tezgahlarla hareket etmek doğru olmaz. MHP’nin kafasında hiçbir zaman bunlar olmaz. Biz ihlasla bu süreç içinde sonuç almaya odaklandık. Milletimizi bu kadar yormamamız, kutuplaştırmamak lazım. Hepimiz el birliği ile Türkiye’nin anayasasını yapmamız lazım. Dayatmalardan, kendi siyasi beklentileri için ortamı kullanmaktan vazgeçilmeli, o komisyonda bulunan herkesin bu samimiyetle meseleye bakması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

(DY-HO-Y)
Kaynak: İHA