Konya'da 2016 Yılında Gösteri Yürüyüş Alanları Ve Güzergahları Belirlendi

Konya Valiliği, Konya’da 2016 Yılında Gösteri Yürüyüş Alanları ve Güzergahlarının belirlendiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğimizce; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkındaki Kanunun 6. Maddesi ve Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince, ilimizde bugüne kadar yapılan ana ve alternatif toplantı yeri, yürüyüş ve güzergahları, ilimizin yapılanmasındaki genel değişim ve şehrimizin imar, genel emniyet ve asayişi göz önünde bulundurularak, toplantı yeri, yürüyüş ve güzergahlarının yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğundan, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. Maddesinde belirtilen Kurum ve Kuruluşların görüşü de alınarak, ilimizin (4) ayrı yerinde alternatif toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahları belirlenmiştir. Söz konusu alan ve güzergahlar aşağıya çıkartılmıştır” denildi.

İl Merkezi Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Alanları ve Güzergahları şöyle:

1- ŞEHİR MEYDANI

Toplantı Yeri: Şehir Meydanı Toplantı Alanı (Kültür Park Yanı)

Yüzölçümü/Kapasitesi: Alan: 22 bin metrekare - Kapasite: 88-90 bin kişi

Yürüyüş Güzergahı: Kayalıpark-Anıt Meydanı-Alaaddin Bulvarı, Beşyol Kavşağı

a) Toplantı Alanından Kayalı Park Yürüyüş Güzergahı ve Dağılım Yeri: Şehir Meydanında toplanılarak; Ankara Caddesi-Alaaddin Caddesi-Camlı Köşk-Orduevi Önü-İş Bankası Kavşağı-Mevlana Caddesini takiben Kayalı Park’tan dağılım. (1200 metre)

b) Toplantı Alanından Anıt Meydanı Yürüyüş Güzergâhı ve Dağılım Yeri: Şehir Meydanında toplanılarak; Alaaddin Caddesi- Abdulezel Paşa Caddesi-Müneccim Başı Sokak-Sultan Cem Caddesi-Form Kavşağı-Amber Reis Caddesini takiben Atatürk Anıtından dağılım. (1100 metre)

c) Toplantı Alanından Alaaddin Bulvarı Etrafı Yürüyüş Güzergahı ve Dağılım Yeri: Şehir Meydanında toplanılarak; Alaaddin Caddesi-Camlı Köşk- Orduevi-İş Bankası Kavşağı-Alaaddin Caddesi-Ankara Caddesini takiben Şehir Meydanı. (1100 metre)

d) Toplantı Alanından Ankara Caddesi- Beşyol Kavşağı takiben Askeri Şehitlik Mezarlığı Önü Güzergahı ve Dağılım Yeri: Şehir Meydanında toplanılarak; Ankara Caddesi-Beşyol Kavşağı takiben Askeri Şehitlik Mezarlığı önü-geliş istikametine dönüş-Askeri Şehitlik Mezarlığı-Musalla Mezarlığı-Beşyol Kavşağını takiben Şehir Meydanı toplantı alanından dağılım. (1150 metre)

2- ÖZALKENT PAZARYERİ

Toplantı Yeri: Özal Kent Pazar Yeri Toplantı Alanı

Yüzölçümü/Kapasitesi: Alan: 6 bin 900 metrekare-kapasite: 28-30 bin kişi

Yürüyüş Güzergahı: Özal Kent Pazar Yerinde Toplanılarak; Valide Sultan Cami-Hadimi Caddesi-Sefer Hisar Caddesi kavşağı-Hadimi Caddesi-Valide Sultan Camisini takiben Özal Kent Pazar Yerinden dağılım. (900 metre)

3- BOSNA HERSEK MAHALLESİ PAZARYERİ

Toplantı Yeri: Bosna Hersek Mahallesi Pazar Yeri Toplantı Alanı

Yüzölçümü/Kapasitesi: Alan: 10 bin metrekare-kapasite: 40-42 bin kişi

Yürüyüş Güzergahı: Bosna Hersek Mahallesi Pazar Yerinde toplanılarak; Mesaj Caddesi-Beyaz Çarşı Önü-Şehit Ersen Şeker Caddesi Kavşağı-Mesaj Caddesini takiben Bosna Hersek Mahallesi Pazar Yerinden dağılım. (900 metre)

4- IŞIKLAR MAHALLESİ PAZARYERİ

Toplantı Yeri: Işıklar Mahallesi Pazar Yeri Toplantı Alanı (Dedeman Otel Karşısı)

Yüzölçümü/Kapasitesi: Alan: 22 bin metrekare-kapasitesi: 88-90 bin Kişi

AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerini halka duyurmak amacıyla, düzenleme kurulu tarafından hazırlanan afiş ve pankartların, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca uygun görülen Bilbordlar, Raket Reklam Panoları, Megalight Reklam Panoları, Otobüs Reklam Panoları ile belirlenen (4) ayrı alternatif toplantı alanı yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan cadde ve sokaklara asılır.
Kaynak: İHA