Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çevirdiler

Malatya'da bir grup bisikletli, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla şehitler anısına pedal çevirdi

Malatya'da bisikletçiler, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla, şehitler anısına pedal çevirdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilciliği, Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası önünde toplanan bisikletliler, ellerinde Türk bayraklarıyla Kubbe Dağı'na hareket etmek için hazırlık yaptı.

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitlerini anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye'de geçmişte de günümüzde de nifakların olduğunu, olacağını belirten Ekici, 'Bizler her zaman birlik ve beraberliğimizi gösterdik, göstereceğiz. Hepinize bu anlamlı günde bizlerle olduğununuz için teşekkür ediyoruz' dedi.

Ekici, bisikletçilerin yaklaşık 40 kilometre pedal çevirerek Kubbe Dağı'nın 1930 rakımına çıkacaklarını anlatarak, orada şehitler anısına saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyacaklarını kaydetti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da şehitleri anmak için bu güzel organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Polat, vatanın şehit kanlarıyla sulandığını belirterek, 'Biz bu vatanın evlatları olarak dünyanın dört bir tarafına sadece adalet götürmüşüz. Bu milletin dünyaya göstermiş olduğu adalete bugün dünyanın çok fazla ihtiyacı var. Biz Suriye, Filistin topraklarına adaletle hükmetmişiz hiçbir problem olmamış. Ancak 1900'lü yıllardan sonra bıraktığımız tüm topraklar kan, revan içerisinde. Ancak bu millet bu heyecan ve yürekle tekrar o günlerine mutlaka geri dönecektir' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bisikletliler Kubbe Dağı'na doğru pedal çevirdi.
Kaynak: AA