'Et Fiyatlarına Zam Gelirse Ciğere Yansır'

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, et fiyatlarına zam gelmesi halinde zammın tava ciğer ve köfteye de yansımasının muhtemel olduğunu belirtti.

İnağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, tava ciğer ve köfte fiyatlarının ucuzlaması yada zamlanmasının tamamen et fiyatlarına bağlı olduğunu söyledi.

Ünü dünyaya yayılmış iki kent lezzetinin kalitesinden ödün verilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden İnağ, şunları kaydetti:

'Kaliteli et yemek istiyorsanız bu fiyatlarda yemek zorundasınız. Coğrafi işaretli olan bir ürünün kalitesini bu seviyede tutmamız için fiyatlar zorunlu olarak bu şekilde. Aksi takdirde insanlarımız yine maalesef yan yollara gidecektir. Dolayısıyla kaliteyi ve coğrafi işareti de korumamız lazım.

Her güzel şeyin bir bedeli var. O bedeli koruyup kollamak da fiyatla oluyor ne yazık ki. Bir de ciğerde ki en büyük handikap kesime giren hayvanların Edirne’ye yetmemesi. Mutlaka Türkiye’nin her yerinden Edirne’ye ciğer geliyor. Haliyle bu da fiyata da etki ediyor. Köfte ve ciğerde artış tamamen et fiyatlarına bağlı.’’

Kaynak: AA