HDP Genel Merkezi'nin Tahrip Edilmesi

HDP Parti Sözcüsü Bilgen, partide incelemelerde bulundu

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi'nin protestocular tarafından tahrip edilmesinden sonra binada incelemelerde bulundu.

Bilgen, bir grup partiliyle Gaziosmanpaşa Büklüm Sokak'taki HDP Genel Merkezi'ne geldi.

İnceleme sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Bilgen, "Biz mesajı aldık ve hala da izliyoruz" dedi.

Bilgen, demokratik protestolara gazla müdahale edenlerin, bu gruplara müdahale etmediğini ileri sürdü.

Bir gazetecinin binanın içerisindeki son durumu sorması üzerine Bilgen, binanın içerisinin yakılıp yıkıldığı söyledi. Bilgen, burada gözaltı olup olmadığını gördükten sonra ona göre gereğini yapacaklarını belirtti.

Bilgen, olay sırasında binada HDP'lilerin bulunup bulunmadığı sorusuna, binada parti yöneticisi Ahmet Karataş ve iki danışmanın bulunduğu yanıtını vererek polisin olup biteni izlediğini öne sürdü.

- 4 gözaltı

Bu arada, Bilgen binada incelemelerde bulunduğu sırada çevik kuvvet tarafından araç ve yaya trafiğine kapatılan Büklüm Sokak ulaşıma açıldı.

Genel merkezin bulunduğu sokağın birleştiği Tahran Caddesi'ne gelen bir grup, sloganlar atarak tekbir getirdi. Bunun üzerine Büklüm Sokak'taki HDP'liler de slogan atmaya başladı. Çevik kuvvet polisi, araçlarıyla gelen grup ve HDP'liler arasında barikat kurdu. Bir süre karşılıklı slogan atılmasının ardından grup, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

HDP Genel Merkezi'ndeki yangınla ilgili gözaltına alınan kişinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Parti genel merkezinin bulunduğu Büklüm Sokak'a girmek isteyen bir minibüs içerisindeki iki kişi ile sonrasında Tahran Caddesi'ne girmek isteyen gruptan polise mukavemet eden bir kişi gözaltına alındı.
Kaynak: AA