İzmir'de Kurban Bayramı İçin 'Sivil' Trafik Tedbiri

İzmir'de, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla, sivil trafik ekipleri denetimlere ağırlık verecek.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Kurban Bayramı nedeniyle tedbirlerini artırdı.

İzmir Çevre Otoyolu Buca gişeleri çıkışında denetimlere katılan trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, AA muhabirine, bayram tatili için yola çıkan vatandaşları taşıyan araçların, ana güzargah çıkış noktalarında durdurularak kontrollerinin yapıldığını söyledi.

Sürücülerin dikkat etmesi gereken konular hakkında sözlü olarak ve broşürlerle bilgilendirildiğini aktaran Kutay, araçtaki çocuklara da trafikle ilgili oyuncak ve kitaplar hediye edildiğini bildirdi.

Özellikle Çeşme, Aydın, Muğla ve Çanakkale istikametine doğru yoğunluk beklediklerini ifade eden Kutay, trafik kazalarında ana etken olan hız limitlerine uyulmasını istedi.

Emniyet kemerinin takılması ve takip mesafesinin korunması konularına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kutay, "Uzun yol sürücüleri, varacakları noktaya yakın konumlarda kaza yapma riskinin arttığını bilmeli, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalıdır. Ayrıca seyahat sırasında araç içi oksijensiz bırakılmamalıdır" diye konuştu.

- Sivil denetimlere ağırlık veriliyor

Trafikte sivil denetimlere ağırlık verdiklerini belirten Kutay, hız denetiminde çok farklı araçları da kullanacaklarını kaydetti.

Kent merkezinden geçen şehirlerarası karayolu ve otoyollarda ekiplerin önlem alacağını ve trafik akışını kontrol edeceğini aktaran Kutay, yoğunluk beklenen kurban satış yerleri, kesim noktaları, şehitlikler ve mezarlıklarda da tedbirlerin alındığını bildirdi.

Kutay, ekipleri yönlendirmek, tedbirlerin yeterli olup olmadığını görmek için denetimlerin arife günü ve bayram sonunda helikopterle havadan da süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA