Büyükşehir'den Balıkçılığa Destek
Konya Büyükşehir Belediyesi, profesyonel ve amatör balıkçılığı desteklemek amacıyla Beyşehir’deki üç gölete toplam 150 bin adet yavru sazan balığı bıraktı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Turan, Meclis üyeleri, sulama kooperatifi yöneticileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen programda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilen 150 bin yavru sazan balığı göletlere bırakıldı. Göletlerdeki balık neslinin azalması ve mevcut balık popülasyonunun değişikliğe uğraması sonucu başlatılan çalışmanın başarıya ulaşması için bırakılan yavruların avlanmaması, av yasağının kalktığı dönemde bilinçli avlanma yapılması istendi.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada, bırakılan yavru balıkların 2-3 yıl içerisinde avlanabilir duruma geleceği ve en az bir kez üremelerine izin verileceği bildirildi.
Açıklamada 150 bin balığın 3 yıl içinde 450 ton ağırlığa ulaşacağı belirtilirken, 3 göletle 4 milyon 500 bin liralık sazan balığı kapasitesine ulaşılacağı kaydedildi.
