Vali Fidan 'Görevimiz Mazeret Üretmek Değil Çözüm Üretmek'

Düzce Valisi Ali Fidan eğitimde başarı ve kalitenin artması için idareci ve eğitimcilere büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Sadece bina inşa etmek ve onarmakla eğitimdeki sorunların çözülemeyeceğini işaret eden Vali Fidan “İdareci ve eğitimcilerin görevi mazeret değil çözüm üretmektir” dedi.

Vali Fidan 'Görevimiz Mazeret Üretmek Değil Çözüm Üretmek'
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Vali Ali Fidan başkanlığında Valilik Konferans salonunda yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlık amacıyla bir koordinasyon toplantısı düzenledi.

Toplantıya il ve ilçelerde görevli idareciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman yaptı. Yurtman, geçtiğimiz yıl eğitim kalitesinde ciddi bir ivme yakaladıklarını ve bu artışın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini dile getirerek “2015-2016 eğitim yılına hazırlık olması itibariyle yaptığımız çalışmaları paylaşmak üzere bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Sayın Valimiz bakım onarıma aldığımız okullarımızı bire bir yerinde gördü. Koordinasyon toplantımızda okullarımızın durumları, Fatih Projesi, İş-Kur’dan bize temin edilen yardımcı elemanlarımız, eğitimde kalite ile başarıyı arttırma, iş güvenliği, taşımayla ilgili ihaleler, yemek ihaleleri, öğrenci öğretmen durumları görüşülecek. Bu yıl eğitim kalitesi inşallah daha da artacaktır. Burası çevre illere oranla geride kalmış bir ildi. Ama geçen sene başarımızı arttırdık. Önümüzdeki yıllarda bu başarının daha da katlandığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Vali Ali Fidan ise idarecilerin hem çok zor hem de çok kutsal bir görev üstlendiklerini dile getirerek “Eğitim ilgili genel bir değerlendirme yapmak istedik. 2015 2016 eğitim öğretim sezonu başlıyor. Ben yeni sezonun tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimcilerin ülkelerin geleceğini inşa etmek gibi çok önemli bir sorumluluğu var. Zor ama kutsal bir görev. Eğitimciler Düzce gençliğini geleceğe taşıyacak önemli insanlar. Eğitimdeki eksikleri büyük oranda giderdik. Ancak bina yapmakla, onarmakla sorunlar çözülmüyor. İdarecilerin ve eğitimcilerin görevi mazeret üretmek değil, sorunlara çözüm bulmaktır. Biz daha donanımlı ve kaliteli gençler yetiştirmek durumundayız. Tüm eğitim sorunlarını gündeme taşıyıp çözüme yönelik değerlendirmeler yapacağız. Yeni eğitim öğretim döneminin tüm ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA