Vali Türker Aktob Toplantısı'na Katıldı

Antalya Valisi Muammer Türker, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Ağustos Ayı toplantısı’na katıldı.

Vali Türker Aktob Toplantısı'na Katıldı
AKTOB Ağustos ayı toplantısı Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleşti. Toplantıya, Vali Muammer Türker, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, TUROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve turizmciler katıldı.

Başkan Yusuf Hacısüleyman, Türkiye’de ve Antalya’da turizmin önemi ve Antalya’nın batısında gerçekleştirilen turistik faaliyetlerin nitelikleri hakkında bilgi verdi.

Vali Türker ise, Antalya’nın batısında gerçekleştirilmesi gereken turizm faaliyetlerinin nitelikleri hakkında AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile hemfikir olduklarını söyledi.

Vali Türker, “Bu bölgeyle ilgili hep aynı şeyi vurguluyorum. Bu bölgenin ve buna benzer bölgelerin tabiatını ve tarihi dokusunu bozmayacak şekilde bir turizm modeliyle gelişmesi gerekmektedir. Böyle bölgelerde yapılaşma belli bir oranı aşmamalıdır. Buraların doğal yapısı korunmalı ve buralar insanların huzur bulmak için geldiği bir yer olarak kalmalıdır” dedi.

Antalya’nın bu bölgesine bir havaalanı planlandığını ancak bu alanın yerinin tam olarak neresi olduğu ve nasıl bir havaalanı olduğunun belli olmadığının altını çizen Vali Türker, bu bölgede yapılması planlanan havaalanının kitle turizmi için değil de doğa ve tarihi turizm için kullanılması ve Antalya’nın bu bölgesinde yapılan bütün planlamaların da bu yönde olması gerektiğini belirtti.

Öte yandan, Vali Muammer Türker, toplantı öncesinde Kaş Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Kaymakamlık binası önünde Ağustos Ayı başında Kaş Kaymakamlığı görevine atanan Bilgihan Bayar ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Türker, görevine yeni başlayan Kaymakam Bayar ile makamında bir süre sohbet etti. Vali Türker, daha sonra Demre Kaymakamlığı’na geçerek, geçtiğimiz ay Demre Kaymakamlığı görevine yeni başlayan Murat Uz ile makamında bir süre sohbet etti ve “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.
Kaynak: İHA