Fatih Belediyesi, Çukurbostan Şehir Parkında Sokak İftarı Verdi

Ramazan ayının başlamasından bu yana farklı mahallelerde iftar sofrası kuran Fatih Belediyesi’nin, bu seferki adresi Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı oldu.

İftar öncesi vatandaşlara kuran tilaveti ve tasavvuf müziği dinletildi. Başkan Mustafa demir iftarın yapılacağı parka gelerek vatandaşların masalarını gezdi ve sohbet etti. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmeyen Başkan Demir, vatandaşlarla bol fotoğraf çektirdi. Ezan vaktinin yaklaşmasıyla birlikte Başkan Demir, iftar sofrasına oturarak iftar vaktini bekledi. İftar vaktinin gelmesinin ardından dua eden Başkan Demir ve vatandaşlar oruçlarını açtı.

İftardan önce konuşan Başkan Demir, “Biz Ramazan ayı başladı başlayalı, hemen hemen her akşam Fatih’in değişik bölgelerinde bizim dönemimizde yaptığımız meydanlarda ve parklarda Fatihlilerle bir arada oluyoruz. Fatih’in hanımefendileri ve beyefendileriyle ramazan orucunun iftarını yapıyoruz. Bugünde bizim en güzel projemiz dediğimiz Fındıkzade Çukurbostan’da hem de benim evimin hemen yanında siz değerli komşularımla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum’’ dedi.

BAŞKAN DEMİR SREBRENİTSA KATLİAMINA VURGU YAPTI

Başkan Demir Başbakanla birlikte Bosna’da olduğunu söyleyerek, “Bugün Srebrenitsa katliamının olduğu 8 BİN 332 Müslüman’ın vahşice katledildiği gündeydik. Neydi biliyor musunuz orda katledilen Müslümanların suçu? Sırf Müslüman oldukları için bir günde katledildiler. Bosna savaşında BM’nin güvenli alan dediği Srebrenitsa’ya sığınan Müslümanların elinden ilk önce silahlarını topladılar sonra Hollandalı askerler orayı terk etti. Bizim Müslüman kardeşlerimizi vahşi Sırplara bıraktılar. 20 yıl önce gerçekleştirilen bu katliamı biz bugün bu Ramazan iftarımızda lanetliyoruz. Orda şehit düşen çoğu kadın ve çocukları rahmetle yad ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA