Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, büyük resmi kaçırmamaları gerektiğini, AK Parti'nin kendinden sonra gelen partiyle arasında 7 milyon oy farkı bulunduğunu belirterek, "Biz 'Milletin mesajını aldık' derken ne kendimize haksızlık yapalım ne de başka bir partinin bize haksızlık yapmasına izin verelim" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisine katılan Yıldız, 7 Haziran seçimlerinden önce her AK Partili'nin elinden geleni yaptığını ve seçim sonuçlarını hoşgörüyle karşıladığını söyledi.

Halktan aldıkları mesajı teşkilat olarak değerlendirdiklerine dikkati çeken Yıldız, vatandaşların söylediğini olduğu gibi anlamaları gerektiğini vurguladı.

Koalisyon çalışmaları süresince her partinin kendi doğrularından söz etmesinin hükümet kurmayı zorlaştıracağını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Milli irade, 'koalisyon' dedi ancak bunun için sadece AK Partinin çabaları yetmez. Her partinin bu durumda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz açıkça söyledik. Yapıyormuşuz gibi yapmayacağız. Milletimiz bizden ne olursa olsun, hükümette olmamızı bekliyor. Büyük resmi kaçırmayalım. AK Parti'nin kendinden sonra gelen partiyle arasında 7 milyon oy farkı var.

Biz 'Milletin mesajını aldık' derken ne kendimize haksızlık yapalım ne de başka bir partinin bize haksızlık yapmasına izin verelim. Biz bize oy veren yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza da haksızlık yapılmasına izin vermeyiz. Bu sürece itina göstermesi gereken tek parti AK Parti değildir. Herkes şartlar sunuyor. Peki millet sormaz mı? 'Herkesin şartı olursa hükümet nasıl kurulacak' diye."

- ""İlkelerimiz var ama ön yargılarımız yok"

"İlkelerimiz var ama ön yargılarımız yok" diyen Yıldız, vatandaşların süreci dikkatle takip ettiğini anlattı.

Yıldız, birilerinin yüzde 60'lık bloktan bahsettiğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yüzde 60'la hükümet kurdunuz' diyelim. Milli Savunma Bakanlığını da HDP'ye verdiniz. Türkiye, buna ne der? PKK terörü ile Milli Savunma Bakanlığını bir araya getirebilir misiniz? Buna HDP'liler bile güler. 'İlke' dediğin bu. Öyle prensipler, öyle ilkeler olması lazım ki... O, Türkiye'nin vazgeçilmezi olmalı ve bunu en iyi bilen AK Partidir. Şu anda da hükümet var, çok şükür.

Bütün bakanlıklar evraklarını imzalıyor, cari işlemlerine devam ediyor. Sistem işliyor. Piyasada bunun verdiği rahatlık da var. AK Parti, tabii olarak vatandaşını yüzüstü bırakmaz."

Yıldız, daha sonra AK Parti Kayseri İl Teşkilatı ile Seyyid Burhaneddin Türbesi'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Kaynak: AA