30 Yıldan Beri Sadece Gazete Satıyor

Edirne’de 30 yıldan beri sadece gazete ve dergi satışı yapan Süleyman Tıpış, ilkokul yıllarında gazeteci ya da polis olmak istediğini belirterek, yaptığı işin gazeteciliğe yakın olduğunu ve severek yaptığını söyledi.

30 Yıldan Beri Sadece Gazete Satıyor
Saraçlar Caddesi’nde teknolojiye direnen gazete satış bayii işletmecisi Tıpış, "İnsanların internetten gazete, dergi okumasına rağmen mücadelemize devam ediyoruz. İşimi severek yapıyorum. Önceden daha çok sürümden kazanırdık. Şimdi daha az ama hiç bir zaman kar etmedik. Önceden gazete stantları yoktu, müşteriye elden verirdik gazeteleri. Ben hala onu yapmaya çalışıyorum. Hangi müşteri hangi gazeteyi okuyor, daha o istemeden çıkartıyorum. Bazen müşterilerimiz tatile gidiyor, belli bir süre alamıyor. Ben o süre boyunca gazetelerini ayırırım. İlkokul yıllarımda iki meslek düşünürdüm. Ya gazeteci ya da polis olmak. Gazete bayiliğine denk geldi. Gazeteciliğe yakın bir iş olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gazete satışını 30 yıldan beri sürdüren Tıpış "Bir günde 600 gazete sattığımı hatırlıyorum. Bir de 80’li yılların sonuydu sanırım, çok kötü bir kış yaşanıyordu. Yollar kapalı olduğundan dolayı gazeteler ulaşamamıştı. Trenle getirmişler, zar zor almıştık. O kötü koşullarda bile aksatmadık satışlarımızı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA