Temel Kazısında Toprak Kayması

Tekirdağ'da bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle çevredeki binalar yıkılma ve güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

Aydoğdu Mahallesi Ulubey Sokak üzerinde yapımına başlanan bir inşaatın temel kazısı sırasında toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının ardından temelin çevresinde bulunan 5 bina güvenlik ve yıkılma tehlikesine karşı tedbiren boşaltıldı.

Binalarından ayrılan bazı vatandaşlar yakınlarına giderken bazıları ise müteahhit firma tarafından kentte bulunan otellere yerleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alırken, sokaktaki doğalgaz ve elektrik hatları güvenlik amacıyla kesildi.

Temel kazısının bitişiğinde bulunan binada yaşayan Hatice Süvari isimli yurttaş, evden deprem oluyor diye kendini dışarı attığını belirterek, "Korkarak dışarı çıktım baktım ki bizim binada çökme tehlikesi olmuş. Şimdi bu akşamı kızımda geçireceğim ama sonrası ne olacak bilmiyorum. Bayram yaklaşıyor ben nerede kalacağım" diye konuştu.

Kaynak: AA