İş Bulma Kaygısı Olmayan Bir Bölüm Açıklaması GAÜN Elektrik-Elektronik Mühendisliği

1974’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) bağlı olarak açılan Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, İngilizce eğitimiyle, ulusal-uluslararası düzeyde uygulamalı ve pratik alanlarda çalışma ve araştırma yapabilecek elektrik-elektronik mühendisi ve bilim adamı adayı yetiştirmeye devam ediyor.

İş Bulma Kaygısı Olmayan Bir Bölüm Açıklaması GAÜN Elektrik-Elektronik Mühendisliği
İngilizce hazırlık programıyla birlikte 4 yıllık lisans programını başarı ile tamamlayan öğrencilerinin yüksek lisans (M.Sc.) ve doktora (Phd) unvanları da aldığını belirten Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergun Erçelebi, “Mezunlarımız devreler ve sistemler, elektronik, telekomünikasyon, elektromanyetik alanlar ve mikrodalga tekniği, elektrik makineleri, enerji sistemleri, kontrol ve kumanda alanlarında uzmanlaşma imkanına sahipler” dedi.

"İŞ BULMA KAYGINIZ OLMAYACAK"

Tercih yapacak öğrencilerin, kadim bir mühendislik geleneğine sahip olan GAÜN Mühendislik Fakültesi’nin gözde bölümlerinden Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü seçmeleri için başta mezun olduktan sonra iş bulma kaygısı taşımamaları olmak üzere birçok nedenleri bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Erçelebi, “Kendi alanlarında uzman ve kaliteli akademisyenlerden eğitim almak için, Erasmus kapsamında anlaşmalı olduğumuz Avrupa ülkeleri üniversitelerinde eğitim imkanına kavuşmak için, lisans programları arasında çift ana dal ve yan dal imkanlarından faydalanmak için bölümümüzün öğrencilerimizin tercihlerinin ilk sıralarında yer alacağını düşünüyoruz. Kısacası, kaliteli bir eğitim almak isteyenlerin ODTÜ geleneğinden gelen GAÜN Elektrrik-Elektronik Mühendisliği’ne gelmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

"İSTİHDAM ALANI VE DESTEK ÇOK"

GAÜN’den elektik-elektronik mühendisi olarak mezun olan öğrencilerin öncelikle, girişimci yönlerini öne çıkartarak yenilikçi fikirlerini proje dönüştürmeleri halinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’dan destek alabileceklerini, böylelikle de kendi işletmelerini kuracaklarını vurgulayan GAÜN Mühendislik Fakültesi Elektronik - Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergun Erçelebi, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tabi ki elektrik-elektronik mühendisleri için çok geniş istihdam alanı var. Haberleşme, elektromekanik sanayi, yurtiçi ve yurtdışı fabrika ve işletmelerinin elektrik müteahhitlik, işletim ve danışmanlık hizmetleri, enerji üretim, iletim, dağıtım, tüketim sektörü, elektrik makineleri ve transformatör imalat sanayi, güç elektroniği ve sürücü sistemler, elektrik makineleri dinamiği, modellenmesi ve kontrolü, bina ve yol aydınlatmaları, fabrika ve bina otomasyonları, elektrikle ısıtma, proje ve uygulama mühendisliği, yüksek gerilim şalt cihazları üretimi bu alanlardan bazıları. Ama, tüm bu bölümlerde görev almanın yanı sıra, başta da söylediğim gibi mezunlarımız kendi danışmanlık ve müteahhitlik bürolarını da kurabilirler.”
Kaynak: İHA