İHH Bilecik İl Temsilciliğinden Yardım Eli

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Bilecik İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardıma muhtaç insanlara el uzatmanın, aynı sofraya oturmanın, yetimlerin başlarını okşayıp gözlerine bakmanın ve gönül kapılarına girmenin ancak gönüllülerin ihsanlarıyla ve teşebbüsleriyle olduğunu söyledi.

Yaptıkları faaliyetlerin bir gönüllülük faaliyeti olduğunu ve İHH'nın Bilecik'te ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ailelerimize İHH'dan gelen kumanyaları dağıtıyoruz. Ayrıca Sağlık-Sen Bilecik Şubesinin ramazan kumanyalarını birlikte hazırladık ve dağıttık. Ramazan ayı içerisinde bazı yetim ailelerimizle buluştuk. İmkanlarımız ölçüsünde nakdi yardımlar da yaptık. Yetim çocuklar bizlerin önceliği, bizler yetim Peygamberin ümmeti olmakla gurur duyarken diğer taraftan yetimleri bir kenara itemeyiz, görmezden gelemeyiz. Türkiye'de ve dünyada on binlerce yetim çocuk her ay düzenli olarak ayni ve nakdi yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. Üniversite öğrencilerimizle, derneğimizde iftar sofrasına oturuyoruz. Dünyanın her yerinden ümmetin tüm renkleri bir sofrada bir arada. Bu duygunun tarifi yok sadece yaşanır.

Şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Bilecik insanının kanında sağlam bir ahilik damarı var. Biz bunu sahada bilfiil müşahede ediyoruz. Dünya Müslümanlarının gözünde, Türkiye'den birilerinin yanlarında bulunması çok önemli. Bunun önemini bizler hiç bir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız."

Kaynak: AA