Öğrenciler Çanakkale Şehitler Abidesi'ni İnşa Ettiler

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda, öğrencilerin yaptığı Çanakkale Şehitler Abidesi, Nusret Mayın Gemisi ve Seyit Onbaşı'nın minyatürleri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet Orta Okulu bahçesinde TÜBİTAK'ın katkıları ile düzenlenen bilim fuarında, aynı okulun öğretmen ve öğrencilerin tarafından 5 metre yüksekliğinde ve 20 günde tamamlanan Çanakkale Şehitler Abidesi ile Nusret Mayın Gemisi ve Seyit Onbaşı'nın minyatürleri sergilendi.

Karton, plastik, duvar kağıdı ve köpükten yapılan minyatürler, öğrencilerin harçlıkları ve okul idaresinin de katkılarıyla tamamlandı. Fuarda gerçeğini aratmayan minyatürler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü, buraya gelenler özellikle mini Şehitler Abidesi önünde fotoğraf çektirdi.

Kaymakam Faik Arıcan, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin harcadıkları emekleri görmek için bilim fuarına geldiklerini söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl anısına böyle bir serginin açıldığını dile getiren Arıcan, "Açıkçası çok duygulandık, o günleri hatırladık. Bu vatanın ne zahmetler ile vatan olmuş olduğunu anlamış olduk. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Çolakoğlu ise öğrencilerin tarih bilinçlerinin gelişmesi için minyatür Çanakkale Şehitler Anıtı yaptıklarını belirterek, "Anıtımızı, muhafaza ederek Çanakkale kutlamalarında her yıl sergileyeceğiz " şeklinde konuştu.

Bilim fuarına, Sandıklı Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA