Kazakistan'da Atırau Aile Tipi Yetim Çocuk Ve Gençler Köyü Devlet Kurumu'na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazakistan’da Atırau Eyaleti Geolog köyünde bulunan Aile Tipi Yetim Çocuk ve Gençler Köyü Devlet Kurumu’na donanım desteğinde bulunuldu.

Kazakistan'da Atırau Aile Tipi Yetim Çocuk Ve Gençler Köyü Devlet Kurumu'na Donanım Desteği
TİKA, Kazakistan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Kazakistan’da Atırau Eyaleti Geolog köyünde bulunan Aile Tipi Yetim Çocuk ve Gençler Köyü Devlet Kurumu’na donanım desteğinde bulunuldu.

Aile Tipi Yetim Çocuk ve Gençler Köyü Devlet Kurumu 2001 yılında baş anne Sara Alpıskızı’nın desteği ile Atırau Eyaleti Geolog köyünde kuruldu. Birbirine bitişik toplam altı evden oluşan yetimhane anne babaları tarafından terkedilen ve yetim çocukların bulunduğu bölüm 60, gençlerin bulunduğu bölüm ise 25 kişi kapasiteye sahip. Söz konusu yetimhanede 42 çocuk ve 24 genç ikamet ediyor.

Yetimhanenin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmasına rağmen yetersiz olması nedeniyle çocukların ve gençlerin daha iyi şartlarda yaşamaları ve bakımlarının sağlıklı yapılabilmesini teminen TİKA tarafından kanepe, halı, dolap, karyola, komodin, nevresim takımı ve ses sistemi desteğinde bulunuldu.

Gerçekleştirilen teslim töreninde Yetimhane yetkilileri ve bakıcı anneleri TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletmiş, yetimler ise hediye edilen ses sistemi ile kısa bir gösteri sundu.
Kaynak: İHA