Ünye'de Yaz Kuran Kursları Başladı

Ünye'de yaz Kuran kursları başladı.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, yaptığı açıklamada, okulların tatil olmasının ardından cami ve Kuran kursları ile talep edilen yerlerde yaz Kuran kurslarının başladığını söyledi.

Velilerin yaz Kuran kursları konusunda daha hassas davranmaları gerektiğini vurgulayan Başsan, "Çocukların hepsini imam hatip okullarına göndermeniz mümkün değil. Çocuklarımız dini bilgilerini, abdest almayı, gusül etmeyi, namaz kılmayı, bazı adap kurallarını bu kurslarda alıyor. Velilerimizin yaz Kuran kursları konusunda daha hassas davranmalarını, hatta çocuklarının başarı durumlarını hem eğitim öğretim yılında hem de yaz Kuran kurslarında hocalarıyla görüşerek takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Velilerin çocuklarının eğitimini mutlaka yakından takip etmesi gerektiğini vurgulayan Başsan, "Kötü alışkanlıklar konusunda gençleri bekleyen birçok tehlike var. Çocuklarımızın hayatları belki de bu kurslarda aldıkları eğitimle devam edecek. Bu yüzden camiyi sevdirebilirsek, başı dara düştüğünde camiye yöneldiğinde hayatının değişeceğini anlatabilirsek bizim için büyük bir kardır" diye konuştu.

Başsan, yaz Kuran kurslarının ramazana denk geldiğini anımsatarak, velilerin özellikle teravih namazlarında çocuklarını camiye götürmelerini istedi.

Ünye'de bugün başlayan yaz Kuran kursları, 21 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak: AA