Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Açıklaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslami dayanışmanın daha da güçlenmesi ve Müslüman ülkelerin birbirlerine daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, İslam ülkelerinin Azerbaycan'da faaliyet gösteren büyükelçileri ile görüşme gerçekleştirdi.

Aliyev, büyükelçilere hitaben onların temsil ettikleri ülkelerle Azerbaycan'ın sıkı ilişkiler içerisinde bulunduğunu, ikili ilişkilerin her geçen gün büyüdüğünü belirtti.

Uluslararası kurumlarda da iyi iş birliği içerisinde olduklarını ve birbirlerini desteklediklerini ifade eden Aliyev, Müslüman ülkelerle siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini bildirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çatısı altında da iş birliğini sürdürdüklerini hatırlatan Aliyev, "Biz bu teşkilatın aktif üyesi olarak, ülkeler arasındaki dayanışmanın güçlenmesini istiyoruz. Azerbaycan'ın görüşü şu şekildedir. İslami dayanışma daha da güçlendirilmeli, Müslüman ülkeler birbirlerine daha büyük destek vermelidir. Özellikle ülkelerimizi rahatsız eden konularda bu desteğe büyük ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Yukarı Karabağ sorununa değinen Aliyev, büyükelçilere ülkelerinin Azerbaycan'a bu konuda gösterdiği destek için teşekkür etti.

Azerbaycan topraklarının yıllardır Ermenistan işgali altında olduğunu söyleyen Aliyev, sorunun çözülmemesinin bölge için büyük tehlike oluşturduğunu belirtti.

Kaynak: AA