Manisa'da Kısa Kısa

Sarıgöl Dindarlı Mahallesinde hayırseverler tarafından yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Cami açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk ile hayırseverler ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Vali Bektaş, mahalle halkının el ele vermesi ve hayırseverlerinde desteğiyle ortaya güzel bir eser çıktığını belirterek "Bundan güzel bir olay olamaz, hepinizin Ramazan ayını kutlarım" dedi.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ise "Oruç tutmakla bedenimizi terbiye edeceğiz. Ramazan boyunca ayrıca, bütün uzuvlarımızla bütünleşeceğiz. Kulağımız dedikodulara duymayacak, dilimizle kötü sözleri söylemeyeceğiz. Gözlerimizle harama bakmayacağız. Kalbimizde hep iyiliklere yer vereceğiz. Bu yıl 'iyilik yılı' ilan edildi" diye konuştu.

Sarıgöl İlçe Müftüsü Mustafa Akkurt ise yeni caminin toplam 970 bin liraya mal olduğunu bunun 225 bin lirasının hayırsever işadamı Hüseyin Gümüşlü'nün verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından cami yapımında emeği geçenlere plaket verildi.

- Salihli'de Sosyal Market Evi açıldı

Salihli'de ihtiyaç sahibi vatandaşın kendilerine verilen kartlarla, para ödemeden alışveriş yapabilecekleri Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Gıda Bankası'ndan sosyal güvencesi olmayan vatandaşların faydalanacağını belirterek "İlçemizde yaklaşık 6 bin vatandaşımız, kartlarına yüklenen limit kadar gelip buradan alışveriş yapabilecek. Vatandaşlarımız buradaki alış verişlerinin ardından isterlerse servis araçları ile evlerine bırakılacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

- Saruhanlı organik tarım çalışmaları

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Saruhanlı'da organik tarım faaliyetlerin 2000'li yılların başlarında üzüm ve zeytin ile başladığını, üretim çeşitlenerek günümüzde 20 farklı üründe yapılır hale geldiğini söyledi.

Saruhanlı'da 16 firma, 8 kontrol ve sertifikasyon kuruluşu tarafından işlemlerin yürütüldüğünü ifade eden Kanyılmaz, bazı firmaların kendi gruplarındaki üreticilerin ürünlerine uyguladıkları fiyat farkının da organik tarımın yaygınlaşmasına olumlu katkı sağladığını vurguladı.

Kanyılmaz, organik tarımın yaygınlaştırılması amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2006 yılında Ulusal Ajans'ın desteğiyle Saruhanlı Organik Tarım Entegrasyon Projesi (SOTEP) hazırlandığını proje kapsamında köylerde yaygınlaştırma faaliyetlerinin yürütüldüğünü anlattı. Kanyılmaz "Bu çalışmalar organik tarım faaliyetlerine olumlu olarak yansımış ve organik tarım ilçemizde gelişim göstermiştir. 2013 ve 2014 yılları karşılaştırıldığında üretici sayısında yüzde 21,7 (44 kişi), üretim alanında ise yüzde 43,6 (6.278,03 dekar) artış meydana gelmiştir" dedi.

Kanyılmaz, proje kapsamında planlanan faaliyetlere önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA