Eski Van Valisi Doğan Hakkındaki 'Hakaret' Davasında Karar

Eski Van Valisi Aydın Nezih Doğan'a, 5 vali yardımcısına hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 500 gün hapis cezası karşılığında 15 bin lira adli para cezası verildi.

Bitlis Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Merve Atayay, duruşmada sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, şikayetçilerin vali yardımcısı olarak görev yaptıkları dönemde sanığın hakaret ve tehditlerine maruz kaldığını belirterek, bu yönde karar verilmesini talep etti.

Doğan'ın avukatı Nejdet Tarhan da müvekkilinin beraatını istedi.

Duruşmada mahkeme heyeti, dönemin Van Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel'e yönelik "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" eyleminin sabit görüldüğünden, Doğan'ın 500 gün hapis cezası karşılığında, 15 bin lira adli para cezası ödemesini hükmetti.

Doğan'ın, Salih Altun'a hakaret ile Zafer Coşkun'a yönelik hakaret ve tehdit suçlarından ise delil yetersizliği nedeniyle beraatına karar verildi.

- Olay

Vali yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel; eski Van Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından 28 Ekim 2013 günü hakarete uğradıklarını ileri sürerek, görev yeri değişikliği isteyip suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA