Demirtaş'a Ve Makam Aracı İddialarına Cevap Verdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın Diyanet’i kapatma vaadi ve tartışmalara konu olan makam aracıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş'a Ve Makam Aracı İddialarına Cevap Verdi
Habertürk canlı yayınında konuşan Mehmet Görmez, Demirtaş’ın açıklamalarına ilişkin, “Doğrusu bizim kabul etmeyeceğimiz, toplumun yadırgadığı, toplumun mahşeri vicdanı yaralayan bu tartışmaların bir boyutu var. Diyanet İşleri teşkilatında çalışan mihrap görevlisi, din gönüllüsü, minber görevlisi insanların, cemaatleriyle birlikte size yapacağım bu açıklamaları, toplumdan gelen, kendi teşkilatımızdan gelen baskılar üzerine yaptığımızı açıkça ifade ediyorum. Bu tartışmalarda işin siyasi boyutuna elbette karışmayız ama kurumumuzla ilgili bir itibarımıza gölge düşüren hepimizi üzen, bazen insanların kendi ideolojilerini, öfkelerini hatta bazen asla doğru olmayan haberler üzerinden eğer Diyanet bir polemik konusu haline getiriliyorsa, bu mahşeri vicdanı yaraladığı için bu açıklamayı yapıyorum. Bu açıklamalarda yadırgadımız birkaç önemli husus var. Birinci Diyanet İşleri Başkanlığı sıradan bir kamu kurumu değildir, aynı zamanda millet kurumudur. Kurumun toplumsal meşruiyeti, yasal meşruiyetinin önündedir. Bu toplumun birliğinin çimentosudur, daima millet bu kuruma farklı bakmıştır. Eleştirilerimizi yapabiliriz ama eleştirileri yaparken sıradan bir kamu kurumu gibi ’gelirim kapatırım, yok ederim’ vs düşüncelerle bu doğru değil. Eğer siz bu hizmeti yol, su, elektrik gibi bir hizmet olarak tanımlar ve öyle görürseniz o zaman Diyanet İşleri Başkanlığının varlığını ve yokluğunu vergi politikaları üzerinden tarif etmeye başlarsınız. Bu milletin manevi hayatının inşasında bu kurumun emeği var” diye konuştu.



MAKAM ARACINI İADE EDİYOR

Diyanet’e tahsis edilen makam aracının değeriyle ilgili yalan haberler yapıldığını, bu yalan haberlerin Suudi Arabistan’daki üç gazetede bile yayınlatıldığını ve konunun bir algı operasyonuna dönüştürüldüğünü kaydeden Görmez, “O araca bir gün bile binmedim. Araç kesinlikle zırhlı değil. İbret-i alem olsun diye o aracı iade edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA