Medikal Estetik Hekimleri Ankara'da Bir Araya Geldi

Medikal estetik hekimleri, Ankara’da düzenlenen seminerde bir araya geldi.

Medikal Estetik Hekimleri Ankara'da Bir Araya Geldi
Düzenlenen seminerde konuşan Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Medikal Estetik Hekimi Farmakolog Devrim Gürsoy, "Gençleşmeye yüzünüz ile başlayın" dedi.

"Her gün büyümekte olan bir sektör olan medikal estetik sektörü uygulama kurallarının ve etiğinin oluşturulması, bilinç ve uygulama standartlarının geliştirilmesi ihtiyacını her zamankinden fazla hissetmektedir" diyen Gürsoy şunları kaydetti:

"Medikal Estetik Tıp Derneği de bilimsel seminer organizasyonlarında hekimlerin mesleki gelişiminde faydalı olabilmek isteğini ve amacını taşımaktadır. Hekimlerin bu konuda mesleki gelişimlerini arttırmaları hasta memnuniyetinin oluşumunda, beklentisinin karşılanmasında, meydana gelebilecek yan etki ve komplikasyonun engellenmesinde, yan etki ve komplikasyonların tedavisi konusunda daha bilinçli ve başarılı olmalarını sağlayacaktır."

Medikal Estetik Tıp Derneği’nin gerek alandaki diğer dernekler açısından, gerekse Sağlık Bakanlığı ile ilişkiler açısından bir köprü olma iddiasını taşıdığını vurgulayan Gürsoy, "Sağlık Bakanlığı’nın medikal estetik alanında oluşturacağı yönetmelik, genelge ve talimatların çağımızın ihtiyaçlarına uygun, tıbbi hijyen şartlarına ve hasta yararına hizmet edecek şekilde oluşturulması açısından katkı sağlama, derneğimizin öncelikli amaçlarından birisidir. Alanımızdaki tüm derneklerin bir araya gelmesi ortak bir yaklaşım geliştirmesi kötü ve hastaya zarar verici uygulamaların yaygınlaşmaması açısından son derece önemlidir. Medikal Estetik Tıp Derneği tüm halkımızın estetik ve güzellik kaygılarını ortadan kaldırırken, bu konuda tecrübeli, mesleki etik değerlere bağlı, mesleki gelişime açık hekim ve kliniklere başvurmaları için kamuoyunun bilinçlenmesi için üzerine düşeni hayata geçirecektir" ifadesini kullandı.

MESTDER Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ ise, yaşlanmanın doğal bir süreç olduğunu, ancak medikal estetik alanında gelinen noktada kişinin güzelliğini çok daha uzun süre koruyabileceğini söyledi.

Dr. Dağ, modern tıbbın artık önceliğini tedavi edici yaklaşım yerine önleyici ve koruyucu yaklaşımlara verdiğini ve bireyleri hasta olmadan önlemler almaya yönlendirdiğini kaydetti.

"AMELİYATSIZ VE İĞNESİZ KALICI ÇÖZÜMLER ARTIK MÜMKÜN"

Dr.Dağ, yaşlanma belirtilerinin öncelikle bedenin aynası olarak nitelendirilen kişinin yüz bölgesinde görüldüğünü hatırlatarak şöyle konuştu:

“Yüzde meydana gelen kırışıklıklar, sarkmalar, lekeler, çökmeler ve deformitelere mezoterapi, peeling, iplik, PRP, dolgu ve botoks ile işlem yapılabilir. Medikal estetikte kullanılan cihazlar özellikle yaşlanma karşıtı çalışmaları destekliyor. Erken dönemlerde, gelecekte görülmesi muhtemel derin kırışıklık ve sarkmalara karşı önleyici mezoterapi, radyo frekans, odaklı ultrason, botoks, tıbbi cilt bakımı ve dolgu uygulamaları bilgili ve bilinçli hastalar tarafından artık daha sıklıkla istenmektedir. Yaşla beraber oluşan ince kırışıklıklarda ve yüzdeki sarkmalarda radyo frekans destekli cilt bakım uygulamaları ile ameliyatsız ve iğnesiz kalıcı sonuçlar alınmaktadır.”

Medikal Estetik Tıp Derneği olarak hastaların beklentilerini hasta hakları çerçevesinde etik kurallara uygun olarak, en yeni bilgi ve deneyimle sunmayı amaçladıklarını belirten Dr. Mevlüt Dağ, bu alanda uygulama sayısının artmasının çeşitli sorunları da beraberinde getirdiğini ifade etti.

"MESTDER OLARAK YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

MESTDER Başkanvekili Dr. Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaşanan sorunların başında uygulama sonrasında gelişen istenmeyen durumlar gelmekte. Yaşlanma karşıtı uygulamalarda hastaların mutsuzluğuna yol açan bu durumların çözülmesi hem hasta hem de doktor memnuniyeti açısından çok önemli. Medikal estetik alanında yeterli eğitim ve deneyime sahip olmayan doktorların hatalı uygulamaları, ürün çeşitliliği ve hastalara ait nedenler istenmeyen sonuçların gelişmesinde ana etkenlerdir.”

MESTDER’in Genel Kurulu öncesinde bir seminer düzenlediklerini belirten Dr. Mevlüt Dağ, bu seminerde uygulamalar sonrasında gelişen istenmeyen durumların tedavisi ve düzeltilmesi konusunun ele alınacağını bildirdi. Dr. Dağ, seminerde en sık karşılaşılan sorunlardan olan dolgu ve botoks sonrası istenmeyen durumların nasıl çözüleceği ve hastaların hangi şekilde yönetileceği konusunda çalışma yapılacağı bilgisini de verdi.

MESTDER ÜYELERİ “ÖNCELİKLE ZARAR VERME” PRENSİBİYLE HAREKET EDİYOR

Seminerin dikkat çekici bir başlığı olan botoks uygulamalarında istenmeyen bir durum olan ifade kaybı ve çözüm önerilerinin ele alınacağını belirten Dr. Mevlüt Dağ, şunları söyledi:

“Aynı şekilde üst göz kapağının etkilenmesi sonucu gelişen göz kapağı düşüklüğü de acil çözülmesi gereken istenmeyen sonuçlardan biri. Dolgu uygulamalarında en sık karşılaşılan sorunlar, fazla uygulamalar ve doğallığın kaybı, tıbbi tedavi çözümleri yine bu seminerde detaylı olarak çalışılacak. Öncelikle zarar verme prensibiyle hareket eden medikal estetik hekimlerinin bu ve benzeri seminer ve çalıştaylarla kendilerini geliştirmeleri, yenilikleri takip etmeleri, bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması MESTDER’in temel hedeflerinin başında geliyor. Medikal estetik alanında çok az da olsa olumsuz örneklerin medyada daha çok yer alması ve ilgi çekmesi bu alanda MESTDER’in daha aktif ve bilgilendirici çalışmasının da nedenlerinden biri.”
Kaynak: İHA