Girişimcilik Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği ‘Fikrim Artık İşim’ konulu girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla bitiren 60 kursiyere sertifikaları verildi.

Girişimcilik Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi
Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen programa Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, KOSGEB Amasya Hizmet Müdürü Bayram Ali Kukuş, ATSO Başkanı Murat Kırlangıç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse ve kursiyerler katıldı.

Programda ilk olarak birer konuşma yapan TSO Başkanı Murat Kırlangıç ile KOSGEB Amasya Hizmet Merkezi Müdürü Bayram Ali Kukuş gerçekleştirilen girişimcilik eğitim kursunun detayları hakkında bilgi verirken, gençlerin aldıkları eğitimlerle gelecekte kendi işlerini kurmaları için teşvik ettiklerini söyledi.



Türkiye’de düşünce ve zihniyet alanında önemli değişim yaşandığını belirten Vali Çomaktekin, “Bizler de bundan memnuniyet duyuyoruz. Gerek eğitimde, gerek ticarette gerek araştırma ve geliştirme kurumlarında çok önemli reform çalışmaları yapılıyor. Hepimiz eskiden şunu çok duyardık: ‘Ben çok zekiydim ama maddi imkansızlıklardan ötürü okuyamadım.’ Çok şükür bu sözler kayboldu. Artık okumak istiyorsanız okumayı seviyorsanız, zekiyseniz, sistem sizi okutuyor, devlet sizi okutuyor. Okumama gibi bir şansınız yok. Çünkü her yerde okul var her yerde öğretmen var. Paranız yoksa devlet burs veriyor kredi veriyor. Okumak istiyorsanız mutlaka sistem sizi içine alıyor ve okutuyor. Aynı şekilde ticarette de girişimcilikte de sanayide de bunu görmemiz bizi sevindiriyor. Dün üniversitedeydik. Buna benzer bir çalışmaya imza attık” dedi.

Kursiyerlere seslenip fikir ve düşüncenin paradan önce geldiğini vurgulayan Çomaktekin, “Önce para kazanmayı değil, fikir üretmeyi düşünün. Fikri yeniliği düşünün. Güzel bir fikriniz, vizyonunuz, projeniz varsa mutlaka devlet destekleyecektir. Paradan önce fikrin, düşüncenin daha önemli olduğu vurgusu ve sisteme bunun konulması bizler içinde çok önemlidir. Bunu her alanda görüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve KOSGEB bu düşünce mantığı içerisinde önemli bir projeye imza attılar. Gençleri eğitimden geçirdikten sonrada, kendilerinde nitelik, cesaret ve yaratıcılık görülen gençleri parasal olarak da destekleyip kendilerini ticari alana yönlendirmiş oluyorlar. Çünkü bizim inancımızda rızkın 10’da 9’u ticarettedir. Bizim ticarette daha aktif yer almamız lazım. Üretime, katma değere daha çok yönelmemiz gerekiyor. Maalesef gençler ticaretten önce kamu kurum ve kuruluşunda görev almayı düşünüyor ve sadece oraya odaklanıyor. Bu düşüncenin de değişmesi lazım. Bu düşüncenin değişmesi için bu tür çalışmaları biz çok anlamlı buluyoruz. Bu çalışma toplumsal kalkınmaya ve şahsınızın ekonomik gelir düzeyinin gelişmesine de büyük katkılar sunacaktır. Ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızı ve KOSGEB Müdürümüzü bu çalışmadan ötürü kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtılırken, açtığı gelinlik firmasında 18 yaşın altındaki müşterilerine gelinlik ve nişan elbisesi satmama kararıyla dikkatleri çeken Nihal Atalar’a plaket verildi.

Kaynak: İHA