'geçmişten Geleceğe Elazığ'Resim Sergisi Açıldı

Elazığ’da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile yapılan ‘Geçmişten geleceğe Elazığ’ resim yarışmasında dereceye giren eserlerle sergi açıldı.

'geçmişten Geleceğe Elazığ'Resim Sergisi Açıldı

Elazığ Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Elazığ il ve ilçelerde bulunan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile resim yarışması düzenlendi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin dereceye giren resimleri bugün Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlandı. Serginin açılışını Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş yaptı.

Serginin açılışında konuşan Vali Murat Zorluoğlu, "İlimizin tamamından ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği yarışma neticesinde ortaya çıkan eserler. Güzel resimler olmuş, emek sarf etmişler. Değerlendirme komitesi de dereceleri belirlerken zorlanmıştır. Ben bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Resimlerini beğendim. İnşallah bu resimleri Elazığ’ın tanıtımında mümkün olduğu ölçüde kullanmak istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ise, "Geçmişten geleceğe Elazığ konulu bir resim yarışması düzenlemiştik. Bütün okullarımızın katıldığı tamamen orijinal bir yarışmaydı. Yarışmaya oldukça ilgi gösterildiğini gördük buda bizi son derece mutlu etti. Sergiyi gezdiğimizde gördük ki Elazığ’ı sembolize eden ve Elazığ’ı gelecek kuşaklara aktaracak kompozisyonları gördük. Derece alan veya almayan eserlerin gelecekte ilimizin çeşitli etkinliklerinde telif haklarını da düşünecek olursak güzel bir kaynak oluşturduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu

Komisyon Başkanı Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Mustafa Atilla, çok güzel eserler geldiğini ve seçerken çok zorlandıklarını söyledi

Konuşmaların ardından sergiyi gezen Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA