İran, Suudi Arabistan Maslahatgüzarını Bakanlığa Çağırdı

Suudi Arabistan'ın, İran Kızılayı'na ait uçağŸın Yemen'e girişŸine izin vermemesi üzerine bu ülkenin Tahran'daki maslahatgüzarının DışŸişŸleri BakanlığŸına çağŸrıldığŸı bildirildi.

DışŸişŸleri BakanlığŸından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın Tahran'daki maslahatgüzarının bakanlığŸa çağŸrılarak, söz konusu olaya ilişŸkin tepkinin kendisine iletildiğŸi belirtildi.
Açıklamaya göre, "Suudi Arabistanlı diplomata, gerekli izinleri alarak, uluslararası Kızılay ve Kızılhaç kurumlarıyla koordinasyon halinde Umman üzerinden Yemen'e yardım ulaşŸtırmak için havalanan İran Kızılayı'na ait uçağŸın Suudi Arabistan'a ait savaşŸ uçakları tarafından iki defa engelleme yapıldığŸı ve bunun sonucunda da uçağŸın İran'a dönmek zorunda kaldığŸı" bilgisi verildi.

Açıklamada ayrıca İran'ın, Yemen'e yardımlarını sürdüreceğŸi vurgulanarak, "Suudi Arabistan'ın Yemen'deki saldırılarının sona ermesinden sonra gerçekleşŸtirdiğŸi bu eylem, Yemen'in içişŸlerine karışŸmak ve hava sahasına müdahale etmek olduğŸu maslahatgüzara hatırlatıldı" ifadeleri kullanıldı.
 
Kaynak: AA