Bel Fıtığında Lazerle Endoskopik Disk Cerrahisi, Yüzleri Güldürüyor

Lazerle endoskopik disk cerrahisi (bel fıtığı) ameliyatının duayenlerinden olan Güney Koreli Dr. Lim Kang Teak, Antalya Özel Uncalı Meydan Hastanesi'nde workshop amaçlı ameliyatlarına devam ediyor.

Bel Fıtığında Lazerle Endoskopik Disk Cerrahisi, Yüzleri Güldürüyor

OPERASYON SÜRESİ 40 DAKİKA
Güney Kore’den gelen Dr. Lim Kang Teak yaptığı açıklamada, lazerle endoskopik disk cerrahisi uygulamasının dünyada yeni uygulandığını ancak başarılı olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Dr. Lim Kang Taek, Özel Uncalı Meydan Hastanesi'nde workshop amaçlı iki ameliyat yapacağını, ameliyat sürelerinin yaklaşık 40 dakika olduğunu ve sabah ameliyat olan hastaların aynı gün taburcu edileceğini söyledi.

Gerçekleştirilen operasyonların lazerle endoskopik disk cerrahisi olduğunu aktaran Dr. Lim Kang Taek, "Açık cerrahilerde olduğu gibi günlerce hastanelerde kalmayıp kısa süre sonra işlerinin başına dönebiliyorlar" dedi.

SAĞLIKLARINA KAVUŞTULAR
Bel fıtığı hastalığı olan 40 yaşındaki Mehmet Sait Yağız ile 50 yaşındaki Asuman Güç adlı hastalara lazerle endoskopik disk cerrahisi ameliyatı yapan Opr. Dr. Tolga Akkaya ve Dr. Lim'in ekibinde yer alan Türk doktor Çiğdem Mumcu, bu ameliyatın Türkiye'de çok az sayıda merkezde yapıldığını söyledi.

KLASİK YÖNTEM AMELİYATI HEP ERTELEDİ
Uzun süredir bel fıtığı şikayeti olduğunu fakat klasik yöntemle yapılan ameliyatların başarı oranının düşük olması ve riskinin yüksek olmasından dolayı ameliyat olmayı hep ertelediğini belirten Mehmet Sait Yağız, risk oranı düşük olan lazer yönteminin uygulanabildiğini öğrenince ameliyat olmaya karar verdiğini söyledi.

AYDA 20 OPERASYON YAPILIYOR
Opr. Dr. Tolga Akkaya, hastanelerinde ayda ortalama 20 ameliyat yaptıklarını, şu an için bütün vakalarının başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Kaynak: İHA