Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Pusiç, Bosna Hersek'te

Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Vesna Pusiç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki resmi temasları kapsamında, Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak ile bir araya geldi.

Hırvatistan tarafından pazartesi günü Lüksemburg'da düzenlenecek olan ve Bosna Hersekli devlet yetkilileri ile AB ülkeleri dışişleri bakanlarının katılacağı toplantının hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, Bosna Hersek'in AB üyelik sürecinin ele alındığı bildirildi.

Hükümet binasındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Pusiç, Lüksemburg'daki "Bosna Hersek Dostları" toplantısına 20 AB üyesinden dışişleri bakanının katılacağını belirterek, yüksek katılımın bu ülkelerin Bosna Hersek'le ilgili olduklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Pusiç, görüşmede ayrıca ikili ilişkilerin yanı sıra ulaşım, enerji ve sellerle ortak mücadele konularını da ele aldıklarını belirtti.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak da iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece iyi ve dostane olduğunu vurgulayarak, görüşmede bu iyi ilişkileri daha da geliştirme ve mevcut sorunları çözme konusunda hemfikir kaldıklarını kaydetti.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de gelişmesi gerektiğine dikkati çeken Tsrnadak, AB üyelik sürecinde Hırvatistan'ın verdiği desteğin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: AA