Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Papa Francis'e tepki

Papa Francis'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine tepkiler sürüyor. MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Papa'nın Türklere yönelik bu açıklaması son derece boş ve lüzumsuzdur" dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Papa Francis'e tepki
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, 'Ermeni Soykırım açıklaması yapan Papa önce başında bulunduğun dini düzelt' dedi.

'İsa sünnetliydi. Asla domuz eti yemezdi. Kendisi Tanrı değil Allah'ın bir kulu ve elçisiydi' diye konuşan Yılmaz, 'Önce başında bulunduğunuz dini bu iğreti uygulamalardan kurtarın. Bir Papa ve din adamının asli vazifesi bu olmalıdır' ifadelerini kullandı.

'İsa'ya zulmeden bir anlayış İsa'nın Tebliği olamaz'

Yılmaz, 'Yahudi inancına bağlı olarak büyüyen İsa doğal olarak sünnet olmuş ve aynı zamanda domuz eti kendi inancında haram olduğu için tebliğinde de haram olmuştur. Şimdi sizin önce dini tebliğ eden peygamberinize saygınız var ise, onun uygulamalarını esas almanız gerekir ve Hıristiyan dünyaya domuzu haram kılar. İsa gibi sünnetli olmayı da tavsiye edersiniz' şeklinde konuştu.

'Türkler İsa'nın emirlerini de yerine getiren bir millettir'


Yılmaz şunları söyledi:

'Bu açıdan bakıldığında Türkler İsa'nın da emirlerine uyan bir millettir. Katliam yapma ya da soykırım yapmak Türk milletinin geleneğinde ya da tarihinde yoktur. Dünya savaşlarını çıkartan ve diğer milletleri birbirine karşı kışkırtan tarih boyunca Türkler değil, Papa'nın da başında bulunduğu kurumlar olmuştur. Bu açıdan bakıldığında Sayın Papa'nın Türklere yönelik açıklaması son derece boş ve lüzumsuzdur.' BEYAZ GAZETE