Güner'dan Tesob Başkanı Kara'ya Ziyaret

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı ekonomist İsmail Cem Güner, küçük esnafı destekleyecek projelerin artırılması gerektiğini söyledi.

Güner'dan Tesob Başkanı Kara'ya Ziyaret

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret eden ve esnafın sorunlarıyla ilgili fikir alış verişinde bulunan Güner, küçük esnafın Trabzon ekonomisinin temel dinamizmini oluşturduğunu ve mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Metin Kara, esnafların rekabet gücünü artıracak tedbirler alındığını ve yavaş yavaş kanunlaştığını belirterek, “Bakanlığın almış olduğu tedbirler var. Kara, Kadın esnafın doğum izni ve doğum yardımı alması, emekli olup esnaflık yapmaya devam edenlerden kesilen yüzde 15'lik kesintinin kaldırılması gibi çalışmaları takip ettiklerini belirterek, "Bu iki tasarı da gerçekleşirse esnafa büyük katkı olur" dedi.

İsmail Cem Güner ise "esnafımızı her yönden destekleyecek önlemlerin ivedilik ile alınması için çalışmalarım var. Zincir mağazalar esnafı zor durumda bırakıyor. Özellikle küçük esnafın desteklenmesi gerekir. Dubai modelini her gün en ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışıyoruz. Bu modelin temelinde ticaret var. Turizm, teknoloji, sağlık, ticaret ve sanayi anlamında yapacağımız hamleler ile Trabzon'dan göçü önlemek ve hatta burada yaşama talebini artırmayı hedefliyoruz. Trabzon’a 2023 vizyonu ile kazandıracağımız dinamizmden en fazla yararlanacak grubun başında küçük esnafımız gelecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA