Öğrenciler 40 Farklı Mekanda Çanakkale İçin Söyledi

Karaman'da bir lisede hazırlanan proje kapsamında öğrenciler , Çanakkale ruhunu evrensel iletişim dili müzikle açığa çıkarmak amacıyla 40 farklı tarihi ve turistik mekanda Çanakkale Türküsü'nü seslendirerek 7 dakikalık klip oluşturdu.

Karaman İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale ruhunu evrensel iletişim dili müzik ile açığa çıkarmak amacıyla "Çanakkale İçin Söyle Projesi"ni gerçekleştirdi.
Proje kapsamında, kentteki liselerde okuyan öğrenciler, 27 farklı enstrüman kullanarak, 40 farklı tarihi ve turistik mekanda Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. Çekilen bu görüntülerden 7 dakikalık klip oluşturuldu.
Proje sorumlusu, okulun İngilizce öğretmeni Muhammed Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin Çanakkale'ye sahip çıkmaları için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Amaçlarının Çanakkale gibi maneviyatı yüksek olan böyle bütünleştirici bir değeri, lise çağındaki öğrencilere hatırlatmak olduğunu ifade eden Uğur, "Bunu da onların en çok tercih ettiği iletişim dili olan müzikle yapmak istedik. Onlara Çanakkale'yi kendilerinin bildiği bir dille ifade etmelerine olanak sağlamış olduk" dedi.

Karaman'daki 20 farklı liseden öğrencilerin projeye dahil olduğunu aktaran Uğur, kentteki genç ve kaliteli müzisyenleri bir araya toplayarak çekim yaptıklarını bildirdi.
- Çanakkale ruhu müzikle anlatılmaya çalışıldı
Uğur, geçen yıl Kasım ayında başlayan proje kapsamında kentin 40 farklı tarihi ve turistik mekanında Çanakkale Türküsü'nü seslendirerek çekimler yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Çekimleri 7 dakikalık bir klip haline getirdik. Öğrencilerimizi ön planda tuttuk, tarihi eserlerimizi ön plana çıkardık. Farklı liselerden öğrenciler Çanakkale Türküsü'nü seslendirdiği için ortaya çıkan mozaik Çanakkale'deki inanç birlikteliğinin de bir yansıması oldu. Çanakkale'yle alakalı farkındalık oluşturduk. Günümüz gençlerimizde bu anlamda biz maneviyat eksikliğinden sürekli şikayet ederiz. Proje ile gençlerimiz fırsat verildiği zaman değerlerine nasıl sahip çıkabileceğini, bunu kendi bildikleri yöntemlerle nasıl Çanakkale'yi, maneviyatlarını ifade edebileceklerini göstermiş olduk. Çanakkale manevi bir değer. Biz de Çanakkalemizi müzikle anlatmaya çalıştık."
Klibin galasını da yapmayı düşündüklerini dile getiren Uğur, klibi okulların il çapındaki Çanakkale programlarında izletmeyi düşündüklerini bildirdi.
Hazırlanan klibin öğrencilerin Çanakkale'ye sahip çıkması açısından önem taşıdığını anlatan Uğur, "Biz bunları gençlerimize yaptırdık ve ortaya profesyonel bir iş çıktı. Öğrencilerimiz kar kış demeden bu projeye destek verdi" dedi.

- "Proje Türkiye'de bir ilk"
Projede yapım ve projeksiyon sorumlusu Osman Nuri Gözel ise projenin Türkiye'de yapılan ilk proje olma özelliğini taşıdığını belirtti.

"Çanakkale İçin Söyle Projesi"nde Karaman'ın tarihi ve turistik mekanlarında çekimler gerçekleştirdiklerini aktaran Gözel, "Türkiye'de ilk uygulanan proje olması ve benim projede yer almam gurur kaynağım oldu. Çekimlerimiz çok güzel geçti. Yapılan çekimler ile ortaya güzel bir eser çıktı" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA