Kaymakam Gödekmerdan’ın Talimatıyla Çalışma Başlatıldı

Bodrum’un İslamhaneleri Mahallesi’nde yaşanan altyapı sıkıntıları nedeniyle fosseptik çukurlarından taşan pis suların sokaklardan akması yerel medyada gündem olunca, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, ilgili kurumlara talimat vererek İslamhaneleri Mahallesi’nde yaşanan sıkıntının bir an önce çözülmesini istedi.

Kaymakam Gödekmerdan’ın Talimatıyla Çalışma Başlatıldı

Perşembe günü Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın talimatı ile mahalleye giden Bodrum İlçe Toplum Sağlığı ekipleri, mahalle sokaklarından akan sulardan numuneler alarak analize gönderdiler. Mahalleyi baştan sona gezen ekipler durumla ilgili geniş bir rapor hazırlayıp Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’a sunacaklar.

MUSKİ(Muğla Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü)’nin de Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın talimatı ile bölgede çalışmalarını hızlandırdığı, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için vidanjörlerin normal tarifeden daha uyguna çalışacağı öğrenilirken, Perşembe ve Cuma günü bölgeye giden vidanjörler bir çok evin foseptik çukurunu temizledi.

“MAALESEF KANALİZASYON ŞEBEKESİ MEVCUT DEĞİL”
Bodrum Belediyesi’nde bir toplantıya katılan MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar ise konuyla ilgili şunları söyledi: İslamhaneleri’nde Maalesef kanalizasyon şebekesi mevcut değil. Orada foseptik sistemi mevcut. Her evin kendine ait fosseptik sistemi var. O yüzden kanalizasyonları kendi fosseptiklerine atıyorlar, oradan da mecburen çektirmeleri gerekiyor. Fakat bizim Turgutreis’te yapmayı planladığımız 100 Bin metreküp bölü günlük arıtma tesisi projemiz var. Projenin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu proje yapıldıktan sonra bunun yapımıyla ilgili, 2016-2017 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu yapıldığı takdirde İslamhaneleri, Akyarlar, Turgutreis, Dereköy ve civar beldelerin, köylerimizin de atık sularını almış olacağız. Bununla ilgili yatırım çalışmamız var”
Kaynak: İHA