'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” Toplantısı Gaziantep’te Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de pilot il olduğu “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” Projesi 3. değerlendirme toplantısı Gaziantep’te yapıldı.

'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” Toplantısı Gaziantep’te Yapıldı

Birleşmiş Milletler Ortak Programı’nın (BMOP) üç bileşeni olan “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme”, “Mor Sertifika Programı” ve “Sabancı Vakfı Hibe Programı” altında yapılan çalışmaların toplumsal hayata yansımaları Gaziantep’te yapılan 3. değerlendirme toplantısında ortaya kondu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de yer aldığı 11 pilot ilde uygulanmaya başlanan Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme programı kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi stratejik planında yer verildi.

Sivil Toplum Kuruluşları’yla iş birliğinin geliştirilmesi ile belediye personeli ve meclis üyelerine kapasite geliştirme faaliyetleri düzenlendi.

Toplantı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve BM Mukim Koordinatörü, UNDP Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra ve BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye temsilcisi Ingibjorg Gisladottir ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ortak Program, Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), Sabancı Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği olmak üzere Türkiye’nin önde gelen kurumlarının işbirliğiyle 11 pilot ilde yürütülüyor. Sabancı Vakfı’nın himayesinde gerçekleşen proje kapsamında, 1997 yılından bu yana 60 ülkede toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme alanında çalışmalar yapılıyor.
Kaynak: İHA