Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 21 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka sesleneceği Malatya Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Çalık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı olan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatyalı hemşehrileriyle buluşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın ilk kez kendi oylarıyla seçime giderek cumhurbaşkanını seçtiğini anımsatan Çalık, "10 Ağustos 2014 tarihi eski Türkiye'ye nokta konan, yeni Türkiye'ye merhaba denen bir tarih oldu. Bunun en önemli sebebi milletin iradesinin sandığa yansımasıydı. İşte o sandığa yansıyan irade Malatya'da yüzde 70'le tecelli etti. O gün yüzde 70'le Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasına 'evet' diyen Malatya'nın teşekkürü için cumartesi günü saat 13.00'de Malatya Meydanı'nda cumhurbaşkanım Malatyalı hemşehrilerimizle buluşacak, açılışlar yapacak, açılışlarla birlikte Malatya'ya teşekkürünü iletecek" diye konuştu.

Çalık, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildikten sonra çok fazla il ziyareti yapamadığını, Malatya'nın ziyaret yapacağı ilk illerden biri olmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Elazığ'da yapacağı temaslardan sonra akşam Malatya'ya geleceğini dile getiren Çalık, Erdoğan'ın 21 Şubat'ta Malatya'da bir dizi açılış ve temaslarda bulunacağını, Malatya Meydanı'nda ise halka sesleneceğini ifade etti.


Kaynak: AA