Eski Karısını Öldüren Kişiye 24 Yıl Hapis İstemi

Konya’da, iki çocuk annesi kadını bıçaklayıp yol kenarına attıktan sonra aracıyla üzerinden geçerek ölümüne sebep olduğu iddia edilen eski kocanın yargılanmasına devam edildi.

Eski Karısını Öldüren Kişiye 24 Yıl Hapis İstemi
Savcı, zanlı için 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini istedi.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasına zanlı Kamil Ç. ile birlikte taraf ve sanık avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, daha önceki duruşmalarda Kamil Ç'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığını belirlemek için istenen raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan geldiğini ve raporda sanığın 'akıl sağlığı yerindedir' denilmesinin ardından savcıdan esas hakkındaki mütalaasını istedi.

Savcı esasa ilişkin yaptığı mütalaasında, öldürülen Özlem Işık ile Kamil Ç.’nin olaydan 9 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaları ve daha önce de Kamil Ç'nin eşini kasten yaralama suçuna karışmış olmasının dava dosyasına delil olarak alındığını kaydetti.

Savcı, eski eşe karısını bıçaklayıp üzerinden otomobille geçerek ölümüne neden olduğu için ‘canavarca hisle kasten öldürdüğü’ ancak maktulün sanığa “çocuklar senden değil” demesiyle, olayın haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek, 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini istedi.

Sanık avukatının savunma için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 4 Mart 2015 tarihine erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, geçen yıl Nisan ayında merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesi Akören karayolunda meydana geldi. Yaklaşık iki yıl önce eşinden boşandığı ve temizlik işinde çalıştığı öğrenilen iki çocuk annesi Özlem Işık (32) için, önceki akşam evine gelmemesi üzerine annesi tarafından kayıp başvurusunda bulunuldu. Sabah saatlerinde gelen ihbar üzerine harekete geçen polis, Özlem Işık’ı altı yerinden bıçaklanıp öldürülerek yol kenarına atılmış halde buldu. Polis, boşandığı eski eşi Kamil Ç.’yi, Özlem Işık’ı bıçakladığı sırada elinden yaralanması üzerine tedavi için gittiği özel bir hastanede yakalamıştı.
Kaynak: İHA