Dalamanlı Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kadınlar, İçel’de minibüs şoförü tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan için yürüdü.

Dalamanlı Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü

Dalaman Belediyesi önünde toplanan ve erkeklerin de destek verdiği kadınlar, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. “Kadına uzanan eller kırılsın, kadına şiddete hayır ve susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla yürüyen kadınlar, Atatürk Anıtı’nda basın açıklaması yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açıklamayı okuyan Gülay Sönmez, “Azıcık adam olun yeter. Sevdiğiniz kadın için dünyayı yıkmanıza gerek yok; Onun dünyasını başına yıkmayın yeter. Sevdiğiniz kadına umut vermenize gerek yok; sizinle kurduğu hayallerini boşa çıkarmayın yeter. Sevdiğiniz kadına kendinizi ispatlamanıza gerek yok; size olan sonsuz güvenini ihmal etmeyin yeter. Sevdiğiniz kadına göklere çıkarmanıza gerek yok; ona sımsıkı sarılıp, sadakat gösterin yeter. Sevdiğiniz kadını övmenize gerek yok; yalanlarınızla onu kandırmayın yeter. Sevdiğiniz kadına servet vaat etmenize gerek yok; ona ihanet edip, hayatını cehenneme çevirmeyin yeter. Sevdiğiniz kadına adamlık taslamanıza gerek yok; azıcık; siz adam olun yeter. Yeter ki adam olun yeter. İnsanlığa saygınız olsun bu bize yeter” diye konuştu.

Kaynak: İHA