(özel Haber) Engelli Vatandaşa Sekiz Sene Sonra Gelen Ceza Haciz Getirtti

Geçirdiği hastalık sonrası bağırsakları alınan ve yüzde elli özürlü duruma düşen Mehmet Hakan İyi, sekiz yıl sonra gelen haciz ile neye uğradığını şaşırdı.

(özel Haber) Engelli Vatandaşa Sekiz Sene Sonra Gelen Ceza Haciz Getirtti
2007 yılında sattığı arabasının, sattığı kişi tarafından belediyenin toplu taşıma aracı olan ESHOT’a çarpması sonucu ceza yiyen Mehmet Hakan İyi, sekiz yıl sonra gelen haczin durdurulması için yetkililerden yardım istedi.

İzmir’in Balçova ilçesinde oturan İyi, Ocak 2007’de sattığı arabasının üç dört ay sonra belediyenin toplu taşıma aracı olan ESHOT’a çarptığını ve bunun sonucunda ESHOT şoförünün plakayı görerek ceza yazdığını söyledi.

Arabanın satıldığı kişi tarafından kullanıldığını ve kendisinin mağdur olduğunu ifade eden İyi, “Ben arabamı 2007 yılında sattım. Elimde belgeler var. Arabamı sattıktan dört ay sonra, bir ESHOT otobüsüne sürtüyor ve kaçıyor. ESHOT şoförü plakayı görerek ceza kestiriyor. Ortada herhangi bir kaza tutanağı yok ve bana sekiz sene sonra gelen bir tebligatla sekiz yılın faizi ile birlikte toplam bin 309 lira ceza yediğimi öğrendim” dedi.

Maddi durumunun iyi olmadığını ve yeni işe girdiğini, aldığı paranın ancak kendisine, eşine ve iki çocuğuna yettiğini vurgulayan İyi, yetkililerden yardım istedi. Gelen cezanın, arabanın ilk çarptığı gün gelmesi durumunda çocuklarının sadakası olsun diyerek vereceğini ifade eden İyi, şöyle konuştu:“Ben nereden bulayım şimdi bu parayı. Şimdi haciz gelecekmiş evime. Herhangi bir kaza tutanağı yok, aradan geçen sekiz sene var şimdiye kadar neden gönderilmedi. Ben ESHOT Genel Müdürlüğü ile görüştüm kaza tutanağı var mı diye. Çünkü araç sigortalı olduğu için sigorta kazayı karşılayacaktı ama bana herhangi bir kaza tutanağının olmadığını söylediler. Sadece bir plaka üzerinden ceza kestirmişler. Belki sürten araba benim sattığım araba bile değildi. Şimdi soruyorum eğer sattığım araba ESHOT otobüsüne değil de bir vatandaşa çarpsaydı ve Allah korusun hayatını kaybetseydi ben hapse mi girecektim. Buradan yetkililere sesleniyorum lütfen mağduriyetimi giderin ve hacizi durdurun.”
Kaynak: İHA