Eski Tobb Başkan Yardımcısı ve Atso Başkanı Budak Açıklaması

Milletvekili genel seçiminde CHP'den Antalya'da aday adayı olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcılığı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa eden Çetin Osman Budak için veda töreni düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen veda töreni öncesi salon girişinde İçel'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı anmak için davetlilere siyah kurdele dağıtıldı.
Budak, ATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri ve STK temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendisi için duygulu bir an olduğunu ve çok hüzünlendiğini söyledi.

Genç yaşta işlerini geliştirerek ATSO başkanlığına kadar geldiğini belirten Budak, "Bu görevlerle de aslında hayatımın biraz dengesi bozuldu. Hareketli bir insanım ama bunların hepsini bir ideal uğruna bırakabiliyoruz. ATSO'da son 6 yıldır çok çalışıyorum ama pişman değilim. Bir şeyler yapmanın huzurunu buluyorum. Demokrasiyi tüm ülkeye getireceğiz. Demokrasi olmayınca hiçbir şey olmuyor" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla Antalya'da bir kanaat grubu oluşturduklarını ifade eden Budak, "Bunun sayesinde Antalya'da yanlış giden işlere "dur" diyebildik. Antalya'da hizmet, turizm ve tarım sektöründe inanılmaz üretimler yapıyoruz" diye konuştu.

Sivil toplumun ileri demokrasilerde önemli bir itici güç olduğunu dile getiren Budak, şunları kaydetti:
"Türkiye'de özellikle sivil toplum üzerinde çok ağır baskı var. Türkiye'de hiçbir zaman ekonomiyle ilgili gündem olmadı. Başka şeyler gündem oldu. Türkiye'de gereksiz hamasi nutukların yanında kötü bir dil hakim oldu. Siyasette kötü bir dil hakim oldu. Siyasetin dili topluma yansır ve toplumu tahrik eder. Siyasetin dili her zaman uzlaşmadan ve birliktelikten yana olmalıdır. İşte görüyoruz, Özgecan'ı kaybettik. Yani 'canı' kaybettik. Bu şiddet dili artık terk edilmelidir."
Budak, toplum için ve kötü dil kullanmadan siyasetin yapılabileceğini göstermek için bu yola girdiğini söyledi.

Hakaret etmeden, insana saygı gösteren ve geleneksel değerlerine sahip çıkan ahlak kurallarına hakim bir anlayışı benimsediğini anlatan Budak, "Kol kola girip birlik ve beraberlik içinde Türkiye'yi yukarıya taşıyabilecek çalışmaların içinde olacağım. Bunun dışında bir şey yapılmamalı zaten. Çok şeye ihtiyacımız var. Her şeyden önce kenetlenmeye ihtiyacımız var. Türkiye'nin bugün geldiği noktada siyasi parti gözetmeksizin birlik ve beraberlik içinde sulh diline ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

ATSO Başkanı Davut Çetin de Budak'ın görevinden ayrılmasına üzüldüğünü belirtti.

Budak'ın sevilen ve uluslararası deneyimi olan bir kişi olduğunu anlatan Çetin, "Başkanımız gösterdiği vizyon çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. ATSO bu zamana kadar tarafsız olarak faaliyetlerini gösterdi, bundan sonrada aynı şekilde devam edecektir" ifadesini kullandı.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Budak'ın milletvekili olması halinde Antalya'ya faydalı olacağını bildirdi. Başdeğirmen, iş adamlarının bir şeyler başarabilmesi için siyasilerle barışık olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Tören, Budak'a ATSO'ya yaptığı 6 yıllık hizmeti anısına tablo hediye edilmesi ve toplu fotoğrafın ardından sona erdi. Budak Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etmişti.

Kaynak: AA