Aküzüm Öz Büro İş Sendikası İle İlgili Bilgi Kirliliğine Neden Olan Açıklamalara Tepki Gösterdi

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro-İş Sendikası Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mehmet Aküzüm, bir süreden beri iş kolundaki bazı sendikaların, Öz Büro İş Sendikası ile ilgili bilgi kirliliği yaymakta olduğunu belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 24 Ocak 2015 tarihinde yayınladığı iş kolu istatistiklerinde Öz Büro İş Sendikası'nın ülke genelinde 147 sendika arasında 30. sıraya yükseldiğini söyledi.

Aküzüm Öz Büro İş Sendikası İle İlgili Bilgi Kirliliğine Neden Olan Açıklamalara Tepki Gösterdi

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro-İş Sendikası Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mehmet Aküzüm, son zamanlarda bazı sendikalarının açıklamalarına tepki göstererek açıklama yaptı. Aküzüm, “Bugün tarihi itibariyle sendikamızın üye sayısı hızla artmaktadır. Bu yükselişten endişe duyanların endişelerini boşa çıkartmak için her günden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Birlik ve beraberlik bozucu girişimlere itibar edilmediği sürece sendikamız büyüyecek, üyelerimizin hak ve çıkarları daha ileri boyutlara taşınma imkanları çıkacaktır. Şu anda TBMM’nin gündeminde bulunan bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarının 80. maddesine göre 18 Ekim 2012 tarihli ve 6356 sayılı Sendikalar ile Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 6’ıncı maddesinin ikinci fıkrası değiştirilmiş ve Toplu İş Sözleşmesi yetki süresi tekraren uzatılmıştır. Dolaysıyla sendikamız Öz Büro İş'in şu ana kadar kaydettiği bundan sonra komisyonda geçen süre içerisinde de kaydedeceği iş yerlerine ilişkin Toplu İş Sözleşmesi yetkisini alma ve Toplu İş Sözleşmesi imzalanmasının önünde hiçbir engel kalmamıştır. Bu çerçevede, sendikamız hedefli bilgi kirliliği olarak üretilen ve yayılmak istenen dedikodu ve manipülasyon dayalı gerçekleri saptırıcı haberlere itibar edilmemesi önemle bilgilerinize sunulur” dedi.

“ÖZ BÜRO-İŞ SENDİKASI TAŞERONLARI SAHİPLENMEYE DEVAM EDECEK”
Öz Büro İş Sendikası'nın kurulduğu günden bugüne kadar iş kolundaki taşeronlarla hastanelerde hızla örgütlediğini ifade eden Aküzüm, “Taşeronların ilk toplu iş sözleşmelerini imzalanmıştır. Bu alanda ilk olma özelliğine sahip sendikadır. Sendikal hareketin geleceğinde kendilerine yer bulamayacakları endişesine kapılanlar, varlıklarını sürdürebilmek için kendi değerleriyle sendikacılık yapma yerine, varoluş sebeplerini ortadan kaldırıcı eylemler ve davranışlar içerisine girmelerini asla onaylamıyoruz. Sendikamız Öz Büro İş güçlü bir sendikal yapı hak ve menfaatlerin korunabilmesi için birlik, beraberlik ve ilkeli duruşun önemine ısrarla vurgu yapar” diye konuştu.

Kaynak: İHA