Çocuklar Doğanın En Tehlikeli Hayvanlarını İlgiyle İzledi

Dünyanın en zehirli kara canlılarının yer aldığı Wıldpark’a giden çocuklar ilk kez gördükleri tehlikeli hayvanları ilgiyle seyretti. Kendilerini bir an vahşi doğanın içerisinde bulan çocuklar, gördükleri hayvanların fotoğrafını da çekti.

Çocuklar Doğanın En Tehlikeli Hayvanlarını İlgiyle İzledi
Eyüp Belediyesi, Simurg eğitim programı kapsamında ilçede eğitim gören ve bilgi evi ile gençlik merkezi öğrencilerini Vialand Alışveriş Merkezi’nde bulunan Wıldpark’a götürdü. Doğanın en zehirli canlılarını ilk kez gören öğrenciler, hayvanları ilgiyle inceledi.

Wıldpark’a gelen çocuklar kapıda eğitimciler tarafından kafesin içinde olması gereken ıguana ve yılanı ellerinde tutarak karşılandılar. Çoğu çocuk hayvanların yanına bile yaklaşamazken, kimisi uzaktan fotoğrafını çekmekle yetindi.

“ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİN BİR PARÇASI”

Yaklaşık 300 adet vahşi doğada yaşayan canlıları çocuklara göstermenin eğitimlerinin bir parçası olduğunun altını çizen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bilgi evi ve gençlik merkezlerimizin de eğitim gören kardeşlerimizi yaygın eğitim modeline tabii tutuyoruz. Çocukların eğitimini sadece kitap okuma şeklinde değil de bu şekildeki geziler ile doğadaki canlıları olabildiği kadar tanımak ve görmek şeklinde bir eğitim almak. Çocukların buraya gelmesi eğitimlerin bir parçasıdır. Bizim Simurg eğitimindeki öğrencilerimizin müşahede ederek, görerek ve yaşayarak interaktif bir şekilde oluşturduğumuz programlarımız devam ediyor. İstanbul’un çeşitli tarihi yerlerine kamplara ve turistik mekanlara eğitim amaçlı götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

"YILANLARI SEVERKEN TEDİRGİN OLDUM"

Feridun Tümer Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Melih Gürbüz, "Gayet güzel bir yerdi. Çok ilginç hayvanlar ile doluydu, tarantuladan çok korktum. Elimle asla tutamazdım. Bir de pitondan çok korktum" dedi.

Yılanlara dokunan ve fotoğraflarını çeken Doğukan Kopal ise, “Yılanları sevdim. Severken tedirgin oldum, çok korktum. Derisi çok kalın insan dokununca korkuyor ama normalde iyi gibi gözüküyor sevimliler” diye konuştu.

“KURBAĞA ÇOK ÜRKÜTÜCÜYDÜ”

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Sude Karaçoğlu, “Geziyi eğitici bir yer olduğu için çok iyi ve de güzel buldum. İlerideki hayatım için güzel bir anı olduğunu düşünüyorum. Daha önce köpekbalığını görmemiştim, onu burada gördüm. Dünyanın en zehirli kurbağasını gördüm çok ürkütücüydü” şeklinde konuştu.

Eyüp Belediyesi başlattığı Simurg eğitim projesi, eğitim gören çocukların sadece kitap okuyup ders çalışarak değil aynı zamanda gezerek ve yerinde öğrenerek tecrübe edinmelerine olanak sağlıyor. Proje çerçevesinde eğitim gören çocuklar için tarihi ve kültürel geziler Eyüp Belediyesi tarafından organize edilmeye devam edecek.
Kaynak: İHA