Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi, 30'Uncu Yıldönümünü Kutladı

Kuruluşunun 30'uncu yılını kutlayan Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesinin programına katılan davetliler, gözlerine siyah bantlarla bağlayıp engellilere destek verdi

Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesinin kuruluşunun 30'uncu yıldönümü düzenlenen programla kutlandı. Programa katılan davetliler program sonunda gözlerine siyah bant bağlayıp görme engellilere destek verdi.

Polisevi'ndeki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan  Dernek Başkanı İsmail Barış, derneklerinin Kütahya'da engellilere yönelik açılan ilk dernek olduğunu söyledi.

Derneklerinin 17 Eylül 1985 yılında kurulduğunu ve 30 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatan Barış, şöyle konuştu:

"Amacımız, görme engellilerin topluma entegre edilmesi, onların eğitim, sosyal, kültürel ve istihdam alanında gelişimlerini sağlamaktır. 30 yıldır mücadelemiz bu noktada devam etmektedir. İnşallah bundan sonra da devam edecektir. Ben, sizlere bugün bizimle olduğunuz ve programınıza katılarak destek verdiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Son yıllarda engellilere birçok hakların verildiğini anımsatan Belediye Başkan Yardımcısı Ali ihsan Ertaş da, "Bu haklar, engelli kardeşlerimizin kendi mücadeleleri sonucunda aldıkları haklardır. Burada beni en çok memnun eden durum, görme engellilere yönelik okulların açılmasıdır. Bu kardeşlerimiz bu okullarda eğitim görebilmekte ve sosyal hayata katılabilmekteler. Bu beni oldukça mutlu ediyor. Verilen haklar yeterli değil ama inşallah daha da iyi şeyler olacak ve engelsiz bir hayat yaşayacaksınız" diye konuştu.

Kentteki bazı sanatçıların derneğe bağışladığı sanat eserlerinin müzayede yoluyla dernek yararına satışının yapıldığı programda emeği geçenlere de plaket takdim edildi.

Ayrıca, davetliler görme engellilere destek olmak için yaklaşık 15 dakika gözlerini siyah bantlarla bağladı.

Program, aralarında engelli müzisyenlerin de olduğu orkestra tarafından çalınan müzikler eşliğinde yapılan eğlenceyle sona erdi.
Kaynak: AA