Görme Engelli Nagihan, Öğretmenliğe Atanmayı Bekliyor

SAMSUN - Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünü bitiren 22 yaşındaki görme engelli Nagihan Dursun, öğretmenliğe atanacağı günü bekliyor.

Bafra Görme Engelliler Derneğinin de yönetim kurulu üyesi olan doğuştan görme engelli Dursun, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünü tamamlamayı başardı. Dursun'un en büyük isteği, öğretmen olarak atanıp çocukları okutabilmek.

Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan "Glokom" (göz içindeki sıvı basıncının görme yeteneği için gerekli göz sinirine zarar verecek düzeyde yüksek olması) rahatsızlığı bulunduğunu söyledi.

Bu nedenle sol gözünün görme yetisinin hiç bulunmadığını, sağ gözünün ise yüzde 10 gördüğünü bildiren Dursun, tedavinin ise mümkün olmadığına dikkati çekti.

Sağ gözündeki yüzde 10 görmeyi de kaybetmemeye çalıştığının altını çizen Dursun, "Üzülmek, ağlamak, stres yapmaktan uzak durmaya çalışıyorum. Çünkü bu durum hastalığımı tetikliyor. En ufak bir şey, yüzde 10 gören gözümü de kaybetme riskine neden olur" dedi.

Dursun, ilkokula başladığında görme engeli nedeniyle yadırganacağını düşündüğünü dile getirerek, öğretmenlerinin çok yardım ettiğini, ailesinin de desteğiyle başarılı olduğunu ifade etti.

Bafra Anadolu Lisesi'ni okul üçüncüsü olarak bitirdiğini ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandığını anlatan Dursun, şunları kaydetti:

"Buraya pek çok zorluk yaşayarak geldim. Üniversite okumak için ailemden ayrılıp gurbet hayatı yaşadım. Ailemin büyük destek ve çabaları var. Babam bana hep 'Sen yaparsın, kimden neyin eksik' derdi. Liseyi bitirdiğimde bazı yakınlarım memur olmamı söylediği halde öğretmen olmak istedim. Bunun için üniversiteyi kazanıp başarıyla tamamladım. Artık öğretmenlik diplomam elimde. Şimdi atama bekliyorum. Emeklerimin karşılığını en kısa zamanda alıp topluma hizmet edebilecek pırıl pırıl öğrenciler yetiştirmek istiyorum."

Dursun, hayatla barışık bir insan olduğunu ama derneğe katılınca hayatının daha da dolu geçtiğini dile getirerek, derneklerinde engelsiz bir toplum için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA