'Yüz'leri Güldü, Yeni Yılda Başkalarının Da Yüzü Gülsün İstediler

Yüz nakli olan Uğur Acar, Turan Çolak ve Recep Sert, yeni yıldan mutluluk beklediklerini söyledi.

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHÖNDER) tarafından yüz nakilli ve böbrek nakilli hastalar için dernek binasında düzenlenen yeni yıl kutlamasında bir araya geldi. Türkiye'nin ilk yüz nakli olan Uğur Acar ile daha sonra yüz nakli yapılan Turan Çolak ve Recep Sert'in de katıldığı kutlamada, hastalar birlikte yemek yedikten sonra müzik eşliğinde oynadı.

Türkiye'nin ilk yüz nakli Uğur Acar, yeni yıla kendisiyle aynı kaderi paylaşan kişilerle girdiği için mutlu olduğunu söyledi. 2016'dan mutluluk ve sağlık beklediğini dile getiren Acar, "Umarım yeni yılda her şey gönlümüzce olur. Her şeyden önce organ bağışının çok olduğu bir yıl olur. Herkesi organ bağışına bekliyorum" diye konuştu.

- "Evlendim ve mutluyum"

2015 yılında böbrek nakilli eşi Bircan Çolak ile hayatını birleştirdiğini hatırlatan 5. yüz nakli olan Turan Çolak ise, "2015 benim için çok güzel geçti. Evlendim ve mutluyum. 2016'da bu mutluluğum inşallah devam eder.  Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşadım. Hayatım tamamen değişti"  dedi.

AKBÖHÖNDER Başkanı Mehmet Şahan ise 2016 yılının nakil bekleyen hastalar için umutlu bir yıl olacağına inandığını söyledi.

Nakilli hastalarla her yılbaşını birlikte geçirdiklerini belirten Şahan, "Amacımız yarınlara ışık olmak. Nakilli hastaları ve nakil bekleyenleri hiç yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Umarım yeni yıl organ nakli için önemli bir yıl olur. Herkesi organ bağışına bekliyoruz"  diye konuştu.

Kaynak: AA