Adana'da Telefon Dolandırıcılarına Yönelik Operasyon

Farklı şehirlerdeki 2'si Suriyeli 9 kişiyi 255 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı

Adana'da 10 şüpheli, farklı şehirlerdeki 2'si Suriyeli 9 kişiyi 255 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki Cemalpaşa PTT Şube Müdürlüğü görevlileri, 28 Aralık'ta, emniyet birimlerine, şubede para çekmeye çalışan şüpheliler olduğu ihbarında bulundu.

İşlem yapmaya çalışan bir şüpheli ile otomobille kaçmaya çalışan 4 zanlı, Güven Tim Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Emniyet birimlerince yapılan çalışmada, şüphelilere hesap temin ettikleri belirlenen 2 şüpheli ile dolandırıcılık olayına karıştıkları öne sürülen 3 şüpheli daha Adana ve Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan 10 şüphelinin üzerinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu, sim kart, başka kişiler adına düzenlenmiş PTT ve banka kartları ile para çekildiğini gösteren dekontlar ele geçirildi.

Yapılan araştırmada şüphelilerin, 11 kişiye ait PTT hesaplarını kullandıkları tespit edildi.

Şüphelilerin, telefonla ulaştıkları kişilere kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıttıkları, bu yöntemle İstanbul, Antalya, Aydın, Burdur, Manisa, Giresun, Şanlıurfa ve Malatya'da 2'si Suriyeli 9 kişiden dolandırıcılık yöntemiyle 255 bin 715 lira aldığı belirlendi.

Öte yandan, şüphelilerin, Antalya'nın Elmalı ilçesindeki bir kişiyi de dolandırmaya teşebbüs ettikleri bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Kaynak: AA