Türk Kızılayı Genişletilmiş Bölge Toplantısı

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, "Önümüzdeki yıl yaklaşık 130 milyon lira değerinde bir kaynak daha Kızılay Kart üzerinden Suriyeli mülteci kardeşlerimize aktaracağız" dedi.

Türk Kızılayı'nın Mardin'de bir otelde düzenlediği, "Türk Kızılayı Genişletilmiş Bölge Toplantısı"na katılan Kınık, bölgedeki Türk Kızılay şubeleri ile bir araya gelerek, yapılacak çalışmalara ışık tutacak bir sonuç raporu hazırlayacaklarını söyledi.

Toplantıda, bölgedeki sorunların ele alınacağı ve raporlaştıracağını dile getiren Kınık, yardımlar noktasında ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine barınma, giyecek, eğitim ve konaklama konularında desteklerinin olacağını ifade eden Kınık, bunun yanında rutin Kızılay faaliyetlerini sürdürdüklerini de belirtti.

Suriye ve Irak krizi ile Türkiye içerisinde terör nedeniyle yaşanan insani sorunlara ve mülteci durumuna gelmiş insanların dertlerine dermen olmaya gayret edeceklerini vurgulayan Kınık, şunları söyledi:

"Türkiye içerisinde ve dışında insani destek anlamında çok ciddi çalışmalar yürüyoruz. Özellikle Suriyeli mültecilere yönelik Türkiye'de Kızılay Kart veriyoruz. 150 bin civarında Suriyeli bu karttan istifade ediyor. 300 milyon liraya aşkın bir kaynak aktardık. Önümüzdeki yıl yaklaşık 130 milyon lira değerinde bir kaynak daha Kızılay Kart üzerinden Suriyeli mülteci kardeşlerimize aktaracağız."

Suriye'den Türkiye'ye gelen yaklaşık 2 milyon 500 bin Suriyeli'nin insani desteklerle hayata tutunmaya çalıştığını aktaran Kınık, "Türkiye, dünyada en fazla mülteci barından ülke durumunda. İnsani yardım açısından Türkiye en cömert ülke" diye konuştu.

Türk Kızılayı olarak dünyanın her noktasında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını ve yaraları sardıklarını belirten Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En büyük destekçimiz hamiyetperver insanlarımız. Bu konuda elimizden geldiği kadar muhtacın ve mazlumun yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu yönde çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Bunlar damlaya damlaya göl oluyor. İnsanların sırtına bir battaniye, kursağına bir sıcak yemek, başına bir çadır oluyor. Bu insanların kötü kış şartlarında çocukların donarak ölmesinden, açlıktan, hastalıktan korumuş oluyor."

Toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri ve bölge şube başkanları da önümüzdeki dönem için yapılacak yardım çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA